Головна Новини Політика кабмін Шмигаль розповів, як збирається виконувати завдання президента - повертати заробітчан
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, як збирається виконувати завдання президента - повертати заробітчан

Раніше президент Зеленський неодноразово називав це метою для себе і уряду

10 вересня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Уряд має намір виконати завдання, поставлене президентом Володимиром Зеленським про те, щоб створити комфортні умови для життя і роботи в Україні, повернувши в країну громадян, які сьогодні працюють за кордоном, але бажали б повернутися на Батьківщину. Як передає видання "Коментарі", про це під час Години запитань до уряду в залі ВР розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНІАН.

Шмигаль розповів, як збирається виконувати завдання президента - повертати заробітчан

Денис Пушилін - фото з відкритих джерел

Глава уряду зазначив, головне — це якомога швидше домогтися нових інвестицій в Україну, що автоматично призведе до появи нових робочих місць, а проблем з робочою силою не буде, тому що багато наших співвітчизників сьогодні працюють за кордоном. Денис Шмигаль підтвердив, що, як в програмі уряду, так і в програмі президента є окремий пункт про те, щоб повернути додому всіх заробітчан, які хочуть працювати в Україні.

Денис Шмигаль зазначив, що зараз намічається тенденція до поліпшення ситуації з працевлаштуванням українців. В результаті безробітних стало менше. Для порівняння прем'єр продемонстрував цифри. На сьогодні безробітних менше 300 тисяч, а на початок карантину було 361 тисячі. При цьому Фонд зайнятості може запропонувати всім бажаючим до 70 тисяч вакансій. До того ж в Кабміні зараз проводять аналіз програм з підтримки малого та середнього бізнесу, щоб стимулювати людей займатися своєю справою, вкладати інвестиції і отримувати прибуток.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рекордна сума — за перші шість місяців 2021 року українці за кордоном заробили на 16% більше, ніж за цей же період 2020-го року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини