Головна Новини Політика кабмін Шмигаль розповів про програму підтримки переселенців: яку допомогу надасть держава
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів про програму підтримки переселенців: яку допомогу надасть держава

Денис Шмигаль розповів, яку допомогу отримають переселенці

21 березня 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Українські переселенці  отримають від держави щомісячну виплату на суму 2 тисячі гривень. Ще  3 тисячі виплачуватимуть на потреби кожної дитини. Допомоги від держави перераховуватимуть через Дію, на власну банківську картку.Про це повідомив керівник уряду  Денис Шмигаль, роблячи анонс масштабної програми очільника країни Володимира Зеленського  про допомогу українцям, які вимушено покинули свої міста та села через війну. Програма працюватиме за трьома  основними напрямками: гроші, робота, житло. Вона почне працювати 21 березня з початком  реєстрації тимчасових переселенців представниками територіальних громад та ЦНАПами. З 30 березня буде доступна реєстрація через Дію.

Шмигаль розповів про програму підтримки переселенців: яку допомогу надасть держава

Денис Шмигаль (фото з відкритих джерел)

Як зазначив очільник  уряду,  також розпочинається програма працевлаштування  переселених українців. Держава стимулюватиме роботодавців, які влаштовуватимуть на робочі місця  внутрішньо переміщених осіб із постраждалих регіонів. Їм виплачуватимуть  6,5 тис. грн за кожну працевлаштовану людину.

Нещодавно Уряд прийняв рішення про механізми компенсацій комунальних витрат громадам, які надали безплатний прихисток переселенцям в приміщеннях шкіл, садочків, будинків культури та на території комунальних установ. Зараз програма компенсацій за комуналку буде поширюватись і на українців, які прийняли переселенців у своїх домівках.

"Тепер ми доповнюємо програму, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг", — зазначив Прем’єр-міністр. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шмигаль розповів, що оплатити комунальні послуги можна буде в одній онлайн-системі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини