Головна Новини Політика кабмін Шмигаль розказав про джерела фінансування відбудови України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розказав про джерела фінансування відбудови України

Програма відновлення України стане найбільшим проєктом відбудови з часів Другої світової війни

10 січня 2023, 21:19
Поділіться публікацією:

Загальна сума на відновлення України, джерела надходження яких вже зрозумілі, на сьогодні становить близько 110 млрд грн. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 10 січня, пишуть "Коментарі".

Шмигаль розказав про джерела фінансування відбудови України

Сума на відновлення з уже зрозумілих джерел складає близько 110 млрд грн

Уряд уже визначив 4 ключові джерела її фінансування:

- конфісковані російські активи;

- безпосередньо кошти з державного бюджету;

- фінанси міжнародних партнерів;

- гроші донорів, які зібрані на платформі United24.

Цьогоріч вже Україна розраховує отримати 17 млрд доларів або 680 млрд грн на першочергове відновлення пошкодженого та зруйнованого країною-терористкою майна на деокупованих територіях та інших областях, що постраждали від рашистської навали.

"Масштаби руйнувань колосальні. Йдеться про сотні мільярдів доларів втрат. Відповідно програма відновлення України стане найбільшим проєктом відновлення з часів Другої світової війни. Ми вже визначали чотири ключові джерела її фінансування", — пояснив глава уряду і додав, що першим джерелом стануть конфісковані російські кошти.

За словами прем’єр-міністра, уряд вже направив 17 млрд грн конфіскованих коштів російських банків до бюджетного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. І процес конфіскації триває. Кабмін активно працює над тим, щоб цей процес розпочався і в країнах-союзниках.

Як писали "Коментарі", по Україні почали розгортати мережу газотурбінних та газопоршневих мініелектростанцій. Це — ще один шлях виходу зі складної енергетичної ситуації, що склалася в Україні через масовані ракетні удари росіян по великих енергооб’єктах країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини