Головна Новини Політика кабмін Шмигаль підтвердив, що Україна готова продовжити транзит російського газу, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль підтвердив, що Україна готова продовжити транзит російського газу, але є умова

Прем'єр Денис Шмигаль уточнив, що Україна готова до продовження транзиту російського газу за ініціативи з ЄС

4 березня 2024, 14:25
Поділіться публікацією:

Глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна не продовжуватиме чинний транзитний контракт з Росією, але готова зберегти транзит газу з Росії до Євросоюзу на замовлення європейських країн. Як передає портал "Коментарі", про це прем’єр-міністр сказав на прес-конференції.

Шмигаль підтвердив, що Україна готова продовжити транзит російського газу, але є умова

Газ. Фото з відкритих джерел

"Ми не збираємося вести перемовини з країною-агресором про те, щоб продовжувати [транзит], і ставити свої підписи під угодою. Але ми мали перемовини на європейських майданчиках з європейськими лідерами: якщо європейські країни виступлять консорціумом або хтось з європейських партнерів виступить транзитером уже свого газу, ми готові таку послугу надавати", — висловився Денис Шмигаль.

Цікаво, що раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що до кінця 2024 транзит російського газу через Україну може припинитися остаточно.                                                                                                       

Тепер своєю заявою Денис Шмигаль фактично підтвердив січневу заяву прем'єра Словенії Роберта Фіцо. Тоді словацький прем'єр після переговорів із Денисом Шмигалем в Ужгороді сказав, що транзит газу через Україну, ймовірно, продовжиться.

Прес-служба Кабінету Міністрів після цього уточнила, що Україна не збирається укладати нові контракти з російським газовим монополістом, але може говорити про використання своєї газотранспортної мережі з країною – членом ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нічого не бентежить: у Європейському Союзі розраховують одержувати російський газ через Україну 2025 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 березня 2024, 14:44

Юдейські хитро! Гроші зароблять, а коли відповідати їх там не було. Вся відповідальність на інших. Ось так нацизм формує "русский мир", а потім він перший напав. Вони не змінюються. Та і навіщо якщо з біблійних часів ці Божі заробляли саме на конфліктах.


Новини