Головна Новини Політика кабмін Шкарлет ставить професію вище політичної приналежності - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкарлет ставить професію вище політичної приналежності - експерт

Експерт Олексій Якубін розповів, чому політичні сили і педагоги підтримують Сергія Шкарлета

17 грудня 2020, 09:51
Поділіться публікацією:

Нинішній виконуючий обов'язки глави Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет — рівновіддалена і компромісна фігура, яка влаштовує основні політичні сили і працівників сфери освіти і науки. Про це написав політичний експерт, викладач Київського політехнічного університету Олексій Якубін в Facebook.

Шкарлет ставить професію вище політичної приналежності - експерт

Фото: Сергій Шкарлет - з відкритих джерел

"Один з наймолодших керівників відомства, він знаходить спільну мову і з молодою генерацією викладачів з досвідченими педагогами, намагається реформувати галузь відповідно до побажань професіоналів, а не різних лобі грантових активістів", — пише експерт.

Водночас Якубін зазначає, що коли влітку Шкарлет зайшов у МОН проти нього організували дискримінаційну кампанію.


Проте через те, що його особисто підтримав президент Володимир Зеленський, це жодним чином не вплинуло на позиції Шкарлета в міністерстві.

"Президент проігнорував думку націоналістів і різних активістів, які обурювалися проти "регіонального кадру", яких дуже хвилювало, що Шкарлет успішно працював при всіх міністрах і ставив професію, за Максом Вебером, вище політичної приналежності", — зазначає Якубін. 

Через півроку президенту доведеться ще раз захищати Шкарлета, переконаний він.

"Дуже хотілося б, щоб гарант у своєму виборі спирався не стільки на вимоги активістів, скільки на позицію освітніх організацій і профспілок — тобто, тих, хто знає сферу освіти "зсередини". І працює в цій сфері. А ці люди говорять про те, що міністерство без повноцінного керівника схоже на корабель без керма і вітрил", — додає Якубін.

Він також вважає, що Шкарлет — рівновіддалена, компромісна фігура, яка влаштовує основні політичні сили. Його присутність на чолі МОН більшою мірою також влаштовує педагогів і викладачів, чого не було з Інною Совсун або Ганною Новосад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фрол

17 грудня 2020, 11:41

Не знаю Шкрлета, но слышал о его недобропорядочности (плагиат). Равноудаленность - это хорошо. Плохо - серость и жульничество.


Новини