Головна Новини Політика кабмін Що робить влада, щоб завадити тотальній блокаді україно-польського кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робить влада, щоб завадити тотальній блокаді україно-польського кордону

Ще є час, що не допустити тотальної блокади кордону польськими фермерами, про це в коментарі РБК-Україна повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, пише портал «Коментарі»

15 лютого 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Як повідомила Ольга Стефанішина, Україна налаштована підтримувати прямий діалог із польськими партнерами, щоб врегулювати питання блокування україно-польського кордону.

Що робить влада, щоб завадити тотальній блокаді україно-польського кордону

Ольга Стефанішина

"Ми чітко розуміємо, що економічного у цих протестів мало. Європейська комісія підтвердила, що немає загрози ринку, нове рішення про продовження торгових преференцій щодо України містить чіткі запобіжники від перевищення обсягів імпорту, які можуть загрожувати внутрішньому ринку ЄС та окремих країн-членів",
- пояснила віце-прем’єр.

При цьому Стефанішина стверджує, що саме Україна робить найбільшу кроки, щоб розблокувати вирішення питання з експортом зерна. Серед них, каже віце-прем’єр-міністр розблокування руху кораблів у Чорному морі.

Окрім того, голова Кабміну Денис Шмигаль повідомив, що мав телефонну розмову з польським колегою Дональдом Туском. Говорили очільники урядів саме про блокаду кордону. Шмигаль заявив, що ситуація із українським зерном є неприйнятною, а радикальна риторика польських фермерів – неприпустимою.

"Запропонував польському колезі у діалозі між нашими урядами знайти рішення, яке підтримає українських аграріїв і не зашкодить польським фермерам", -
додав прем'єр.

Також Шмигаль розповів, що зараз спостерігається зростання імпорту, зокрема зернових, до країн Європейсько Союзу з країни-агресора Росії та третіх країн. Саме тому, вважає голова уряду, Україна та Польща повинні об'єднати зусилля для недопуску на європейський ринок російської продукції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери мають намір повністю заблокувати усі пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Повну блокаду заплановано на 20 лютого. Зазначається, що буде заблоковано не лише прикордонні переходи, а й вузли зв'язку, під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини