Головна Новини Політика кабмін Що маємо після індексації: Шмигаль назвав розмір середньої пенсії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що маємо після індексації: Шмигаль назвав розмір середньої пенсії в Україні

Раніше пенсія в Україні становила 4,6 тисячі гривень, але з 1 березня її розмір зросте до 5 тисяч гривень.

3 березня 2023, 17:24 comments3714
Поділіться публікацією:

Розмір середньої пенсії в Україні після індексації з 1 березня перевищив показник 5 тис. гривень. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомив на прес-конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "УНІАН".

Що маємо після індексації: Шмигаль назвав розмір середньої пенсії в Україні

Пенсії. Фото: з відкритих джерел

"Індексація пенсій відбулася. Індексація склала 19,7%. Підвищення розміру пенсій відбудеться для 10,5 мільйона пенсіонерів. Дуже важливо, що вперше розмір середньої пенсії перетне позначку 5 тисяч гривень. Станом на сьогодні це було 4,6 тис. гривень. ", — зазначив Денис Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що закон дозволяв не підвищувати пенсії, проте уряд пішов на такий крок і прийняв відповідну ухвалу.

Внаслідок індексації пенсій, проведеної 1 березня 2022 року, підвищені виплати отримали близько 10 мільйонів одержувачів. Середній розмір підвищення становив 380 гривень.

З 1 жовтня 2022 року провели перерахунок мінімальної пенсії за віком на тлі збільшення мінімальної зарплати з 6,5 до 6,7 тисяч гривень.

24 лютого Кабмін ухвалив постанову "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році".

Також видання "Коментарі" повідомляло — за рік широкомасштабного вторгнення РФ в Україну за урядовою програмою релокації до безпечніших регіонів країни (переважно на Львівщину, Закарпаття та Буковину) переїхали 800 підприємств, 623 з яких уже працюють на новому місці. Про це повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна в ефірі телемарафону. Що можна сказати про релокацію зокрема і державну допомогу українській економіці загалом через рік повномасштабної війни? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини