Головна Новини Політика кабмін Розширені економічні можливості праці: як уряд планує обмежити дискримінацію вагітних жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Розширені економічні можливості праці: як уряд планує обмежити дискримінацію вагітних жінок

Реалізація ухваленого законопроекту передбачає зміцнення правового захисту працюючих жінок

3 грудня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Уряд України підтримав законопроект щодо вдосконалення правового регулювання, що передбачає заборону дискримінувати жінок, які працюють під час вагітності, пологів та вигодовування дитини. Рішення було ухвалено на засіданні в четвер, 2 грудня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки України.

Розширені економічні можливості праці: як уряд планує обмежити дискримінацію вагітних жінок

Трудові права вагітних жінок - фото з відкритих джерел

Чинне трудове законодавство складається з кількох застарілих норм, що не збігаються з сучасними економічними реаліями та певним чином спрямовані на обмеження трудових прав жінок. Зважаючи на таку ситуацію, було ухвалено рішення змінити й укріпити систему соціально-трудових гарантій для категорій жінок, які вважаються найвразливішими. Рішення, насамперед, стосується вагітних, жінок, які нещодавно народили та які доглядають за грудними дітьми.

Відповідно до ухваленого проекту, закон пропонує заборону дискримінувати жінок у трудових відносинах за ознакою вагітності, скасування певних обмежень для праці жінок, що дасть їм можливість забезпечити повноцінну реалізацію права на працю.

Також закон передбачає надання жінкам гарантії під час проходження медичних обстежень, які рекомендував лікар у зв'язку з вагітністю. Відповідно до цього пункту, роботодавці повинні будуть звільняти від роботи вагітну жінку на час проходження медобстежень, і на цей період за жінкою зберігатиметься середня заробітна плата.

Окрім того, впроваджується удосконалення процедури надання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, що має на меті запобігання зменшенню післяпологової частини цієї відпустки.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на тлі глобальних змін клімату, які негативно впливають на економіку, потреба в енергії у світі до 2030 року зросте на 55%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини