Головна Новини Політика кабмін Революція на ринку пасажирських перевезень: Що передбачено
commentss НОВИНИ Всі новини

Революція на ринку пасажирських перевезень: Що передбачено

Транспортна реформа пасажирських перевезень, яку готували півтора року, нарешті запрацювала

13 січня 2023, 17:41
Поділіться публікацією:

Позбавляємось старої, заскорублої та непрозорої регуляції розподілу маршрутів на міжобласні автобусні перевезення та виходу на ринок нових транспортних компаній, повідомив у соцмережах заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, пишуть "Коментарі".

Революція на ринку пасажирських перевезень: Що передбачено

В Україні запрацювала реформа пасажирських перевезень

До цього кроку урядовці, кажуть, разом з ринком йшли майже півтора року. Відтепер максимально спрощують вихід перевізників на маршрути, створюють адекватні умови відкритої конкуренції та підвищують вимоги до якості транспортних послуг.

"Раніше підприємець чи підприємство, яке роками працювало на маршруті могло продовжити собі дозвіл ще на роки. Тепер право працювати на міжобласних маршрутах перевізники будуть доводити на конкурсах кожні 5 років. Скасування можливості продовжувати термін дії дозволу ставить усіх претендентів на маршрут в рівні умови. Тож новому перевізнику зайти на лінію стане більш реально", — каже Найєм.

За словами урядовця, на міжобласний маршрут можуть виїхати ті перевізники, які виконують умови конкурсу. На лінії працюватиме не один переможець, який з кимось "домовився" у міністерстві, а всі, кому це вигідно і хто готовий надавати якісні послуги та сервіси.

"Для участі в конкурсі на маршрути більше не потрібно привозити стоси паперів. Замість цього весь пакет документів буде прийматися в електронній формі. Більше ніяких "загубилось", "донесіть" або "ви не встигли". Обсяг документів також зменшено", — додає Мустафа Найєм.

Серед змін також запроваджуються вимоги до транспорту для забезпечення перевезень маломобільних груп населення. З безпекових міркувань діятиме бальна система оцінки перевізника на порушення правил дорожнього руху.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна в заручниках олігархів. За участі українських та російських олігархів в Україні знищено кілька легендарних заводів, прийшло в занепад виробництво легкових автомобілів, жахлива ситуація в суднобудуванні. Здебільшого участь в руйнації важливої галузі брали "авторитетні бізнесмени", але серйозно вплинули й чиновники, які стали олігархами через реалізації схем у галузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини