Головна Новини Політика кабмін Реформа уряду: Шмигаль розповів, скільки міністерств можуть обʼєднати
commentss НОВИНИ Всі новини

Реформа уряду: Шмигаль розповів, скільки міністерств можуть обʼєднати

Реформа Уряду передбачає скорочення державного апарату, підвищення якості роботи чиновників, заявив Денис Шмигаль

24 лютого 2023, 20:45
Поділіться публікацією:

Минулого року про реформу українського Уряду багато говорили. Денис Шмигаль розповів, що влада дійсно розглядає реформу державної влади, але мова йде не тільки про уряд, а про держсектор загалом.   Таку заяву зробив під час інтерв'ю для forbes.

Реформа уряду: Шмигаль розповів, скільки міністерств можуть обʼєднати

Денис Шмигаль (фото з відкритих джерел)

За його словами, Україна має не тільки просити гроші у міжнародних партнерів, але й зі свого боку демонструвати зміни, зокрема, скорочувати витрати та проводити реформи. 

"Реформа передбачає скорочення державного апарату, підвищення якості роботи чиновників. Ціль на цей рік – знизити видатки на утримання державного апарату щонайменше на 30%. Частково ці скорочення вже відображені в бюджеті на 2023 рік",- заявив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль повідомив, що цього року йде дискусія щодо реформи Кабінету міністрів.

"Ідеальна модель Кабміну – 15–16 потужних міністерств та 5–6 потужних віцепремʼєрів. Це все комплексна реформа. Іде аналіз роботи міністерств, центральних органів виконавчої влади. Разом із Мінцифрою працюємо над диджиталізацією процесів, адже неможливо просто скоротити третину співробітників – треба налагодити процеси та дати людям інструмент, щоб вони ставали ефективнішими. Тоді можна говорити про оптимізацію",- заявив Шмигаль.

 За його словами, об'єднання на порядку денному. Адже керівник Уряду вважає, що нема сенсу в кожному міністерстві тримати бухгалтерію або підрозділи, що готують проєкти постанов. Це все можна робити в одному секретаріаті, що буде за це відповідати. На його думку, є важливе ще одне завдання – передати до Фонду державного майна всі підприємства, які перебувають на балансі міністерств. 

"Міністерства та міністри мають робити основну роботу – формувати політику. Для цього їм потрібні невеликі команди з якісних аналітиків, помічників тощо. Моя мрія, щоб уряд помістився в цій будівлі на Грушевського. Щоб усередині уряду було запроваджено диджитальну систему, курʼєри не їздили по Києву, документообіг був миттєвий, а координація колосальна. Всі зосереджені, сконцентровані на єдиній справі",- сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шмигаль розповів, як працює нова система бронювання від мобілізації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини