Головна Новини Політика кабмін Постачання російського газу через Україну після 2024 року: в Міненерго зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання російського газу через Україну після 2024 року: в Міненерго зробили заяву

У Міненерго виключили можливість продовження транзиту газу з Росії

6 березня 2024, 10:35
Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Герман Галущенко виключив будь-які комерційні угоди, які дають змогу продовжувати транспортування російського газу через країну після закінчення терміну дії поточної транзитної угоди наприкінці 2024 року. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Постачання російського газу через Україну після 2024 року: в Міненерго зробили заяву

Герман Галущенко. Фото: facebook.com/atom.gov.ua

Європейський Союз та Україна раніше заявляли, що не переглядатимуть існуючий контракт, але деякі учасники ринку розглядали можливість приватних угод щодо постачання палива.

Герман Галущенко, схоже, заперечив цей варіант.

"Я не бачу такої можливості, — сказав міністр в інтерв'ю Міжнародному агентству з атомної енергії у Відні. — На столі немає жодних можливих рішень".

Росія припинила більшу частину своїх трубопровідних поставок до Європи після вторгнення, але газ іде через Україну в менших обсягах, ніж було у контракті. Ці поставки покривають більшу частину попиту в таких країнах, як Австрія, Угорщина та Словаччина.

"Ми готові це зупинити. Якщо хтось сказав, що це критичне питання для виживання взимку, що це питання надійності постачання, це одна ситуація. Але я не бачу такої ситуації", — сказав Герман Галущенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наша країна готова до продовження транзиту російського газу (термін контракту спливає наприкінці цього року) за відповідної ініціативи з ЄС. При цьому єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон запевняє, що Єврокомісія не планує брати участь у будь-яких контактах із Росією для продовження транзиту російського газу до країн Європи через українську ГТС. Про що говорять ці заяви? Якою може бути доля російського газового транзиту до Європи через українську ГТС? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини