Головна Новини Політика кабмін Платити більше доведеться всім: у Кабміні підтвердили готовність підвищити тарифи
commentss НОВИНИ Всі новини

Платити більше доведеться всім: у Кабміні підтвердили готовність підвищити тарифи

У Кабміні анонсували зростання тарифів на світ вже найближчим часом

24 травня 2024, 13:24 comments1385
Поділіться публікацією:

Останнім часом у ЗМІ та соцмережах активно мусіювалася тема можливого підвищення тарифів на електроенергію. Тепер можна сказати, що це не просто розмови та припущення. До кінця травня буде ухвалено рішення про підвищення тарифу на електроенергію. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час запитань до уряду у Верховній Раді України зробив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Платити більше доведеться всім: у Кабміні підтвердили готовність підвищити тарифи

Підвищення тарифів на електроенергію. Фото: з відкритих джерел

"Це питання розглядається. Сьогодні проводимо остаточні розрахунки. Рішення буде ухвалено найближчого тижня, тобто до кінця травня", – заявив міністр.

За його словами, рішення буде ухвалено протягом наступного тижня і враховуватимуться обсяги споживання електроенергії.

"Ми розглядаємо диференційований підхід. Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший. Буде диференціація залежно від обсягу споживання електроенергії", – сказав Галущенко.

Він зазначив, що сьогодні рівень тарифів, особливо з огляду на знищення енергосистеми через обстріл ворога, не покриває навіть собівартості виробництва.

Також Герман Галущенко прокоментував ситуацію щодо відключення електроенергії у всій країні. Міністр зазначив, що він поки що не готовий сказати, скільки ще триватиме планове відключення електроенергії. Адже все залежить від кількох факторів.

"В результаті атак на енергосистему з 22 березня ми станом на зараз втратили понад 8 гігават генеруючих потужностей у системі. Це величезний обсяг", — пояснив міністр.

За його словами, все тепер залежатиме від того, як швидко проходитиме відновлення втрачених потужностей та від впливу нових атак Росії на українську енергосистему.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада заговорила про підвищення податків: чого це може призвести і чи є альтернатива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

31 травня 2024, 19:18

А что там просроченный пердизент втирал нам про тарифы в 22 году, а ну-ка напомните ?

пэдро

25 травня 2024, 15:35

3,14дары

Игорь

25 травня 2024, 13:38

Ахметов потирает руки, осталось половина Украинцев, а прибыль выросла в несколько раз! Еще налог осталось добавить - это вскоре... путин на это и рассчитывал - что сами устроим расчлененку гадам, разведка небось доложила кто засел при власти в Украине.

Юрій Іванович

25 травня 2024, 06:59

Треба не 2 рівня споживання електроенергії , а більше, наприклад 4: - 0 -250, - 250 - 350, - 350 - 400, - більше 400.

Ігор

24 травня 2024, 12:39

Платити доведеться всім = воювати доведеться всім! Окрім представників чужої нації. Вони відчувають тільки покращення свого життя узурпувавши терпіл.


Новини