Головна Новини Політика кабмін Пенсійна реформа: Міністерка соцполітики назвала достатній розмір пенсійного внеску
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсійна реформа: Міністерка соцполітики назвала достатній розмір пенсійного внеску

У Кабміні вважають, що оптимальний платіж становитиме не 3%, як пропонувалося, а 7-10% від зарплати

25 квітня 2023, 16:16
Поділіться публікацією:

Обов’язкові внески до накопичувальної системи у розмірі 3% від зарплати всіх українці, які передбачені законопроєктом про пенсійну реформу, не є достатніми для її ефективного впровадження. Про це в ефірі телемарафону заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пишуть "Коментарі".

Пенсійна реформа: Міністерка соцполітики назвала достатній розмір пенсійного внеску

Скільки треба буде платити при накопичувальній пенсійній системі

"Середній внесок, який би покривав усі необхідні видатки і зберігав кошти в їх еквіваленті для людини, це щонайменше 7-10% з заробітної плати", — сказала вона.

Жолнович повідомила, що законопроєктом передбачена обов'язкова сплата і роботодавцем, і працівниками. Спочатку обов’язкова сплата стосуватиметься лише роботодавців, однак працівники можуть платити добровільно.

За словами міністерки, передбаченого 3% обов'язкового з роботодавця "трохи мало".

"Очевидно, що сам працівник своїми коштами повинен долучатися, щоб його внесок був оптимальним і з цього можна було отримати вигоду", — повідомила Жолнович.

Для повноцінного запуску обов’язкового накопичувального рівня пенсійного забезпечення в Кабміні працюють над розробкою необхідної інфраструктури.

"Зокрема, потрібно створити Державний накопичувальний фонд, забезпечити функціонування цифрових системи збору та адміністрування. Ці напрацювання сприятимуть якісному впровадженню змін", — заявила очільниця Мінсоцполітики.

Днями, до Верховної Ради внесли новий законопроєкт про пенсійну реформу — він передбачає обов’язкову участь у системі накопичувального пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб до досягнення ними 55 років та обов’язкову сплату роботодавцями пенсійних внесків на користь найманих працівників

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що зараз за статистикою ПФУ середня виплата у пенсіонерів ледь перевищує 5,2 тисячі гривень.

Як писали "Коментарі", стало відомо, кому перерахують пенсії у червні та липні і хто отримає великі виплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

25 квітня 2023, 15:52

Когда ж вы suki нажретесь?


Новини