Головна Новини Політика кабмін Парламент призначив нового міністра агрополітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент призначив нового міністра агрополітики

Парламент схвалив призначення нового міністра з партії "Слуга народу"

24 березня 2022, 15:51
Поділіться публікацією:

24 березня на сесії Верховної Ради було ухвалено рішення про призначення на посаду міністра аграрної політики та продовольства нового керівника. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук в Телеграм.

Парламент призначив нового міністра агрополітики

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Раніше Верховна Рада отримала заяву Романа Лещенка про відставку з посади Міністра аграрної політики та продовольства України. Новим міністром призначено народного депутата "Слуги Народу" Миколу Сольського. Підтримали таке рішення 300 народних обранців.

Повідомляється, що Микола Сольський був головою комітету з питань аграрної та земельної політики.

Про нового міністра відомо, що він раніше обіймав посаду заступника виконавчого директора у ТОВ “Юридична фірма “Процик та Партнери”. Працював якийсь час генеральним директором ТОВ “Юридична фірма “Сольський, Процик та Партнери”.

В 2007 році став співзасновником ТОВ “Український Аграрний Холдинг”, що має в складі свого земельного банку понад  50 тисяч гектарів землі. Микола Сольський має вищу юридичну освіту, на початку 2000-х обіймав посаду юрисконсульта у ПрАТ "Ензим" та в ТОВ "Юридична фірма "ДОПОМОГА. Єфімов, Темненко та партнери".

Війна з російськими окупантами в Україні триває 21 добу. Як це впливає на роботу фермерів та якими будуть наслідки для аграрної сфери розповіли для видання "Коментарі" експерти. Якщо раніше Україна експортувала 4 млн тонн зерна на місяць, то зараз, за різними оцінками, коли налагодяться поставки, Україна зможе вивозити лише 600 тис. тонн в місяць, в кращому випадку 1 млн тонн, але тоді доведеться скоротити експорт іншої продукції, пояснює експерт. За його словами, наразі залишків зерна в Україні 42-44 млн тонн, а річна потреба на ринку внутрішнього споживання — 25 млн тонн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/tmelnychuk
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини