Головна Новини Політика кабмін Одержувачі субсидій не відчують подорожчання комуналки - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Одержувачі субсидій не відчують подорожчання комуналки - Шмигаль

Прем'єр-міністр порадив українцям оформити субсидії найближчим часом

20 січня 2021, 13:43
Поділіться публікацією:

Голова Кабінету міністрів України Денис Шмигаль на урядовому засіданні заявив, що одержувачі субсидії в країні, не відчують подорожчання комунальних тарифів в січні. Прем'єр-міністр порадив тим, хто ще не оформив субсидії, звернутися за такою допомогою якомога швидше:

Одержувачі субсидій не відчують подорожчання комуналки - Шмигаль

Денис Шмигаль - фото з відкритих джерел

"Всі, хто отримують субсидії, практично не відчують подорожчання комуналки в січні. У той же час я закликаю тих, хто не має субсидій, але для кого комуналка є суттєвими витратами для сімейного бюджету, подаватися на таку допомогу вже сьогодні", — підкреслив Денис Шмигаль.

Очільник уряду також нагадав, що податися на отримання субсидії у 2021 році можна різними способами, в тому числі перейшовши на офіційний сайт Міністерства соціальної політики.

Нагадаємо, що державна служба статистики повідомляє про те, що середні ціни на комунальні послуги в Україні, зокрема на житло, електроенергію, воду, газ, збільшилися на 13, 6%. Найбільше з цього переліку збільшилася ціна на газ — на 56,3%.

Також відомо, що з 1 січня в Україні значно подорожчала холодна вода. Тарифи зросли для більше ніж 40 населених пунктів. Як відомо, з початку нового року ціни збільшилися до 14,74 гривні за водопостачання та 9,55 гривні за водовідведення. Тобто в загальному українцям доведеться заплатити 27,35 гривні за кожен спожитий кубометр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прийнятий варіант державного бюджету на 2021 рік викликав чимало невдоволення в різних сферах суспільства. Зокрема, через плановане скорочення витрат по фінансуванню ряду пільгових виплат. "Коментарі" намагалися з'ясувати, чого ж чекати у 2021-му отримувачам субсидій.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини