Головна Новини Політика кабмін Мінрегіон і Міненергетики можуть об'єднати під керівництвом Чернишова
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінрегіон і Міненергетики можуть об'єднати під керівництвом Чернишова

В Офісі президента розглядають можливість об'єднання Міністерства енергетики з Мінрегіоном

12 квітня 2021, 10:48
Поділіться публікацією:

Ідея приєднати Міністерство енергетики витає в повітрі давно. Експерти пояснюють її просто: міністерство треба приєднати до більш сильної інституції, щоб мінімізувати вплив олігархів на цю сферу. Питання загострилося на тлі тарифних скандалів, тривалого конфлікту з "Нафтогазом" і недавньої інформації про можливе звільнення Юрія Вітренка.

Мінрегіон і Міненергетики можуть об'єднати під керівництвом Чернишова

Олексій Чернишов. Фото: АСПІ

За даними наших джерел, в Офісі президента розглядають можливість об'єднання Міністерства енергетики з Мінрегіоном. Його глава Олексій Чернишов зараз веде ряд важливих напрямків — будівництво, децентралізацію, регіональний розвиток. Якщо передати під його керівництво ще й енергетику, зокрема реформування вугільних регіонів і проблеми з "Нафтогазом", то при такій конфігурації олігархам може бути складніше отримати вплив над об'єднаним міністерством. Є ймовірність, що всі енергетичні питання будуть більш уважно аналізуватися з точки зору впливу на економіку регіонів і України в цілому.

Радник ОП колишній міністр Тимофій Милованов запропонував варіант об'єднання Міністерства енергетики з Міністерством економіки. Про це пишуть і в Telegram-каналах. Але подібний сценарій малоймовірний. Як пише "Обозреватель", міністр Ігор Петрашко постійно піддається критиці з боку керівництва і може бути звільнений. Тоді як Міненерго має серйозні претензії від Євросоюзу, який спонсорує ряд проектів і може не погодитися просто так віддати стратегічно важливе міністерство під таке керівництво.

Відзначимо, що практика об'єднання міністерств має вже певну історію. Так, в 2019 році президент доручав прем'єру Гончаруку об'єднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерство молоді та спорту. Також в ОП розглядали об'єднання Мінекономіки та Мінфіну. Подібні рокіровки тоді пояснювалися професійним кадровим голодом в Кабміні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини