Головна Новини Політика кабмін Міноборони відреагувало на рішення РФ залишити війська в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони відреагувало на рішення РФ залишити війська в Білорусі

Міністр оборони прокоментував і дії Росії у Придністров'ї та Азовському морі

21 лютого 2022, 12:31
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков зробив заяву щодо рішення Росії залишити війська на території Білорусі. За словами Резнікова, в міністерстві таке рішення Кремля прогнозували. Таку заяву зробив міністр під час виступу в рамках Оперативного прес-центру. Про це повідомляє APnews.

Міноборони відреагувало на рішення РФ залишити війська в Білорусі

Олексій Резніков - фото з відкритих джерел

"Ми прогнозували, що російські війська не покинуть Білорусь після їхніх навчань, тому що їх везли з самого Сходу кілька тижнів, явно не для того, щоб потренувати 10 днів і повертатися назад", — заявив Резніков.

Також Резніков прокоментував "раптові" військові навчання в Придністров'ї. Як повідомляє міністр, навчання не стали сюрпризом, і в Міністерстві оборони "вжили відповідних заходів реагування". Міністр зазначив, що Росія нарощує кількість військових кораблів в Азовському морі, маскуючи це під навчання.

"Зараз під приводом участі "навчань" в Азовське море увійшли три великі десантні кораблі та п'ять бойових катерів, а також кораблі інших класів, у тому числі один ракетний катер", — зазначив Резніков.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Резніков заявив, що Росія панічно тікає від відкритої розмови у ТКГ. Росія фактично саботує переговори у рамках ТКГ щодо Донбасу. Своїми діями Москва демонструє, що вона панічно боїться переговорів і просто тікає від них. Міністр пояснив, що РФ уже тричі поспіль уникала переговорів. Засідання ТКГ почали ініціювати від початку нової фази загострення, проте РФ відмовлялася.

Також "Коментарі" писали, що Білорусь назвала умову виведення російських військ з країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини