Головна Новини Політика кабмін Міноборони виділило близько 20 млрд грн на безпілотники
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони виділило близько 20 млрд грн на безпілотники

За останній час Міноборони уклало 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА

28 січня 2023, 18:25
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України у 2023 році збільшить закупівлі безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для Збройних Сил України. Враховуючи потреби і запити української армії, у поточному році на цей сегмент планують спрямувати близько 20 млрд грн, пишуть "Коментарі" за інформацією військового відомства.

Міноборони виділило близько 20 млрд грн на безпілотники

У держбюджеті-2023 окремою статтею видатків прописані витрати на БПЛА

Про це йшлося під час спільної наради представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, вітчизняних розробників та виробників БПЛА, що відбулося сьогодні, 28 січня.

Оборонне відомство поглиблює співпрацю з вітчизняними розробниками та виробниками безпілотних літальних апаратів. Останнім часом укладено 16 державних контрактів з вітчизняними виробниками. А завдяки проведеній фахівцями Міноборони роботі, в Україні найпростіша у Європі процедура допуску БПЛА до експлуатації в армії.

"У результаті, після введення нової процедури допуску, яка раніше тривала півтора-два роки, а зараз займає лічені тижні, в період з листопада 2022 року по січень 2023 року Міністерством оборони України отримано від українських виробників 75 заявок на БПЛА різних типів. 13 із них уже отримали кодифікацію, затверджено технічні умови. Ще 3 типи безпілотних літальних апаратів перебувають на стадії кодифікації", — розповідають в Міноборони.

Учасники спільної зустрічі визначили низку завдань та кроків щодо вдосконалення регуляторних процедур. Ці пропозиції оборонне відомство винесене на обговорення Координаційного штабу за участі Віцепрем'єр-міністр України – Міністра цифрової трансформації України та Міністра оборони України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — командування ЗСУ фактично підготувалося до контрнаступу і визначилося з напрямками. Розпочати ж активні бойові дії зможуть, коли буде сформовано нові бригади та укріплено західними танками вже наявні військові підрозділи. План контрнаступу вже є і все прораховано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини