Головна Новини Політика кабмін Міністр оборони звільнив своїх заступників: що далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони звільнив своїх заступників: що далі

Рустем Умєров оголосив про кадрові зміни у Міноборони

сьогодні, 09:20
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Рустем Умєров зранку 1 жовтня повідомив про звільнення своїх заступників, інформує портал "Коментарі".

Міністр оборони звільнив своїх заступників: що далі

Рустем Умєров. Фото з відкритих джерел

"Система Міністерства оборони України — Збройні сили, ГУР та ДССТ — під час воєнного стану є закритим периметром.

 Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі.

 У цьому контексті проводяться і кадрові зміни", – зазначив міністр.

Умєров підписав подання до КМУ про звільнення заступників міністра оборони — Станіслава Гайдера (переходить на посаду керівника Офісу міністра), Олександра Сергія, Юрія Джигира, Людмили Дараган (державного секретаря).

Про нові призначення, включно із заступниками міністра, буде повідомлено окремо.

Міністр також повідомив про реформування системи оборонних закупівель.

""Спецтехноекспорт" (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання — довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами.

Також продовжуємо реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючи ці процеси до стандартів НАТО.

Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня", – зазначив він.

Читайте також: Умєрову готують відставку: стало відомо, хто може зайняти його посаду

У кулуарах активно обговорюються кадрові перестановки в уряді, які, можливо, відбудуться наступного тижня, про це говорить керівник спецпідрозділу розвідки Денис Ярославський.

"Одна з них заслуговує на особливу увагу — призначення Федорова на посаду міністра оборони України. Слід визнати, що Федоров — один із небагатьох, хто справді розуміє важливість розвитку БПЛА та його ключову роль технологічному перевазі армії. Його призначення може стати вирішальним кроком, який виведе Сили Оборони на новий технологічний рівень", – каже військовий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини