Головна Новини Політика кабмін Міністр Чернишов запропонував «розумну дерегуляцію» в реформуванні системи архітектурно-будівельного контролю
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр Чернишов запропонував «розумну дерегуляцію» в реформуванні системи архітектурно-будівельного контролю

Очільник Мінрегіону впевнений, що ідеологія запропонованої концепції буде введена

30 березня 2021, 12:01
Поділіться публікацією:

У профільному Комітеті ВР відбулося засідання "круглого столу", на якому розглянули запропоновану Мінрегіоном концепцію проекту закону щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування. Вона була розроблена і узгоджена на платформі Міністерства за участю народних депутатів, Асоціації міст України, Офісу простих рішень і результатів, конфедерації будівельників України та представників будівельного ринку.

Міністр Чернишов запропонував «розумну дерегуляцію» в реформуванні системи архітектурно-будівельного контролю

Олексій Чернишов - фото з відкритих джерел

"Будь-яке вдосконалення системи містобудівної діяльності має бути прозорим і зрозумілим для всіх без винятку учасників будівельного процесу. Саме така концепція реформування системи архітектурно-будівельного контролю та нагляду в Україні, яку я представив на круглому столі, організованому Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування", — пише міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов на своїй сторінці в Facebook.

Перше, що варто відзначити в рамках запропонованої концепції, за словами міністра, — це підхід "розумного дерегулювання", на основі якого розроблено ключові принципи. Серед них Олексій Чернишов відзначив мінімізацію паперового документообігу і розширення функціональних можливостей електронних систем в галузі будівництва, розмежування повноважень органів державної влади, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб.

В рамках обговорення концепції народний депутат України Олександр Аліксійчук зазначив:

"Команда Мінрегіону, на чолі з Чернишовим Олексієм Михайловичем, зробили досить хороший проект — кістяк, навколо якого сформувалося вже широке коло стейкхолдерів, з незначними доповненнями або змінами. Ми через Комітет і в залі Верховної Ради підтримаємо цей законопроект".

Резюмуючи презентацію концепції проекту закону, міністр підкреслив:

"Упевнений, комітетом ВР і народними депутатами ідеологія запропонованої концепції, яку ми спільно розробили, буде впроваджена. Ринок і сучасні умови розвитку містобудування вимагають розумного дерегулювання, посилення відповідальності та зрозумілої законодавчої бази".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини