Головна Новини Політика кабмін Мінекономіки: Україна демонструє стійке економічне зростання
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінекономіки: Україна демонструє стійке економічне зростання

Доларовий ВВП демонструє найвищий показник за всю історію незалежної України

30 листопада 2021, 16:19
Поділіться публікацією:

Відбулася онлайн-зустріч між представниками Уряду України та найбільшими міжнародними інвестиційними компаніями та фондами. На зустрічі перша віце-прем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко розповіла, що держава нині створює сприятливі умови для залучення іноземних інвестицій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки. 

Мінекономіки: Україна демонструє стійке економічне зростання

Перша віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко - фото з відкритих джерел

Юлія Свириденко заявила, що на сьогоднішній день в Україні створено сприятливий інвестиційний клімат. Зокрема це підтверджують макроекономічні показники, впровадження стимулів для інвестицій та підтримка інвесторів з боку влади України. Окрім цього, позитивно впливають реформи, що підвищують прозорість податкової системи, підтримують бізнес і посилюють захист прав інвесторів.

“Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію,  орієнтовно це 195 млрд доларів. Вже наступного року ми плануємо вийти на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм. Зокрема, це масштабна термомодернізація житлових будинків, комплексне відновлення систем зрошення на півдні України, масове дешеве іпотечне кредитування, активне фінансування експортерів для подальшого нарощування експорту“, -  зазначила Юлія Свириденко.

Під час онлайн-зустрічі було наголошено, що нинішня ситуація в геополітиці залишається стабільною та не чинить впливу на економічний стан держави.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що спроби Росії нашкодити Україні, зокрема нашій економіці та інвестиційній привабливості, завдяки дезінформації — безуспішні. Кулеба зазначив, що влада докладатиме максимум зусиль, щоб сформувати позитивний імідж України за кордоном.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Мінекономіки України планує розпочати детінізацію працевлаштування іноземців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини