Ляшко розповів, чи може він очолити Міністерство охорони здоров'я замість Степанова

За словами заступника міністра охорони здоров'я, для МОЗ головним завданням є боротьба з коронавірусом

У суспільстві активно обговорюється питання можливої відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова, а деякі народні депутати збирають підписи за його звільнення. Заступник очільника МОЗу, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, чи може він стати на чолі відомства, в разі відставки Степанова, пише "УНІАН".

У коментарі "Громадському радіо" Ляшко не підтвердив, але і не заперечив, чи погодився б він стати міністром, якщо подібна пропозиція надійде.

"Всьому свій час", - сказав чиновник.

За словами Ляшка, зараз основним завданням для Міністерства є боротьба з коронавірусним захворюванням, а також забезпечення масштабної імунопрофілактики.

"Зараз мені не цікаво, хто за кого проголосував. Мені цікаво, щоб була вакцина, щоб ми виконали цю свою місію, провакцинували українців і, щоб можна було коли-небудь вийти на той брифінг і сказати:" Нуль випадків коронавірусної хвороби в Україні" , - заявив головний санітарний лікар.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за інформацією депутатки від політсили "Голос" Ольги Стефанішиной, нардепи зібрали в парламенті потрібну кількість підписів для того, щоб розглянути звільнення Степанова. Політики, які підтримують відставку Степанова, вважають його винним у нібито "провалі" боротьби з коронавірусною пандемією. Сама Ольга Стефанишина написала, що саме "на совісті" керівника МОЗ - смерті багатьох українців, які загинули від ковіду, і відсутність необхідної кількості вакцин.

Однак сам Степанов пояснив, чому вважає претензії до себе несправедливими. За його словами, медична система була повністю не готова, тим більше до такого виклику як COVID-19, вона зробила стрибок за цей рік.