Головна Новини Політика кабмін Криза менеджменту: ФДМУ звільняє майже пів сотні директорів держпідприємств
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза менеджменту: ФДМУ звільняє майже пів сотні директорів держпідприємств

На семи держпідприємствах ФДМУ вже змінив керівників, а стосовно ще 40 очікує погодження з боку місцевих військових адміністрацій

14 лютого 2023, 18:28
Поділіться публікацією:

Про початок глобальних кадрових змін на державних підприємствах заявив Перший заступник Голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Дмитро Кліменков на телемарафоні, пишуть "Коментарі".

Криза менеджменту: ФДМУ звільняє майже пів сотні директорів держпідприємств

Фонд держмайна прийняв рішення змінити керівників держпідприємств

"Зміна менеджменту – результат аналізу фінансово-економічного стану підприємств, який розпочала нова команда Фонду держмайна на чолі з Рустемом Умєровим", — пояснив Перший заступник Голови ФДМУ.

На сьогодні в управління Фонду державного майна України передається 2400 підприємств, левова частка яких була передана буквально нещодавно. У Фонді ДМУ проаналізували стан підприємств і з’ясували, що у більшості держпідприємств не виконують фінансово-економічні плани, а відтак не приносять ніякого зиску.

"Наша ціль – налагодити роботу державних підприємств, щоб вони працювали чесно та прозоро, без використання сірих схем. Починаємо очищення Фонду держмайна від недобросовісних менеджерів", – заявив Дмитро Кліменков.

Фонду державного майна України паралельно шукає нових менеджерів. Потенційних кандидатів на керівні посади ФДМУ разом з НАБУ перевірять і вже потому за результатами індивідуальних співбесід прийматимуть рішення щодо призначення. Так планують зробити призначення прозорими та відкритими.

"Гроші від роботи державних підприємств та приватизації мають йти на Сили оборони, а не окремим недобросовісним керівникам", – заявив Кліменков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ТОП-5 об’єктів держмайна, яке попри війну подорожчало найбільше.

Раніше "Коментарі" писали про те, чим закінчиться скандал у Міноборони – чи можуть допомогти кадрові перестановки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини