Головна Новини Політика кабмін Коли в Україні запустять кліматичний фонд
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні запустять кліматичний фонд

У міністерстві вже ведуть переговори на рахунок фінансування з Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком.

27 вересня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Міністр екології України Роман Абрамовський заявив, що кліматичний фонд, який зараз знаходиться на етапі розробки, може почати функціонувати на початку 2023 року. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коли в Україні запустять кліматичний фонд

Промисловість - фото з відкритих джерел

Як стверджує Роман Абрамовський:

"У будь-якому випадку цей фонд може бути запущений на початку 2023 роки, тому що будь-які бюджетні документи, які передбачають зміни дохідної і видаткової частин бюджету, подаються до 1 липня".

Також, Абрамовский зазначив, що чекає велика робота з конструювання та моделювання Українського кліматичного фонду, а також в частині прийняття законопроекту, який затвердить цей фонд.

На думку міністра, одна з важливих і головних завдань на даному етапі — це знайти підтримку різних міжнародних фінансових організацій.

"З головних завдань на цьому етапі — заручитися підтримкою міжнародних фінансових організацій, які зможуть бути інвесторами в рамках фонду і мультиплікувати ефект від надходження екоподатків. Іншого шляху немає", — вважає він.

Згідно з інформацією, в міністерстві почали вести переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком. Для запуску даного фонду буде виділено приблизно 8 млрд грн власних коштів за рахунок надходжень від податку на викиди СО2 та інших екоподатків.

Раніше видання "Коментарі" писало про те, що за ініціативою Міністерства екології буде створено Український кліматичний фонд, з якого буде профінансовано переобладнання підприємств, що забруднюють навколишнє середовище . У новому закладі будуть накопичувати гроші з податків промислових підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини