Головна Новини Політика кабмін Кабмін затвердив програму «Питна вода України»: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін затвердив програму «Питна вода України»: подробиці

Кабінет Міністрів України затвердив розроблену Мінрегіоном концепцію програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки та пропонує Верховній Раді затвердити її

26 вересня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Кабмін затвердив програму «Питна вода України»: подробиці

Вода - фото з відкритих джерел

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявив, що завдяки новій розробленій програмі "Питна вода України", яку затвердив Кабмін, можна буде реалізувати понад 1700 інфраструктурних проєктів, які містять реконструкцію системи водовідведення в регіонах України. Про це повідомляє "Укрінформ".


Здійснити соціальну програму планують з 2022 з 2026 рік. Олексій Чернишов відзначив, що сьогодні в Україні багато систем водовідведення потребують реконструкції, оскільки цим напрямом вже багато років не займалися. Крім цього, є проблеми з очисними спорудами, які часто не справляються зі своїм функціоналом, що своєю чергою призводить до забруднення водойм.


При запуску програми "Питна вода України" матиме можливість реалізувати заміну централізованого водопостачання та водовідведення в багатьох регіонах країни.


"Реалізація державної програми "Питна вода України" на 2022-2026 роки дозволить забезпечити сталий розвиток і реконструкцію систем централізованого водопостачання та водовідведення в регіонах України. Отже, жителі різних куточків нашої країни матимуть якісну питну воду в достатній кількості", — зазначив міністр

Нагадаємо, що у 2018 році питання про реконструкцію системи водовідведення у всіх регіонах України вже підіймалося. Однак тоді, як повідомляє видання "Економічна правда", Мінфін не виділив фінансування для забезпечення якісною водою жителів регіонів.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні через кілька років може закінчитися питна вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини