Головна Новини Політика кабмін Кабмін відреагував на скандал із картою України без Криму у підручнику
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін відреагував на скандал із картою України без Криму у підручнику

Денис Шмигаль зазначив, що звернення українців щодо випуску карток України без Криму сприймаються як сигнал для розслідування

10 вересня 2024, 13:18
Поділіться публікацією:

Уряд спільно з міністром освіти розбереться в інциденті з випуску підручника для школярів із карткою України без Криму. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кабмін відреагував на скандал із картою України без Криму у підручнику

Крим. Фото з відкритих джерел

"У нас немає сумніву в тому, що Крим – це Україна. Усі наші території будуть деокуповані і Україна як суверенна незалежна держава відновить свою територіальну цілісність у межах 1991 року. Ніхто в цьому не сумнівається. Я вас запевняю, це наша стратегія, це бажання нашого суспільства", — заявив глава уряду.

Денис Шмигаль зазначив, що звернення українців щодо випуску карток України без Криму сприймаються як сигнал для розслідування.

"З приводу випадків, коли відбуваються якісь помилки, я не маю цих даних, але ваше звернення сприймаю як сигнал до того, щоб провести розслідування і спільно з міністром освіти розібратися в цьому інциденті, якщо він був", — заявив прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у підручнику української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука надруковано мапу України без Криму. Цей підручник рекомендували до Міносвіти, а печатку проводили за державні кошти.

Літературна критика та книжковий оглядач Тетяна Гонченко на ресурсі "Незбутній книгочитун" звернула увагу на підручник з української мови для 7 класу без Кримського півострова.

"Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій О. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч із текстом гімну України... 2024 року. Рекомендовані Міністерством освіти та науки України", — зазначила Гонченко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини