Головна Новини Політика кабмін Кабмін виділив ще мільярди на фортифікації та укриття: які регіони отримають найбільше грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін виділив ще мільярди на фортифікації та укриття: які регіони отримають найбільше грошей

На будівництво надійних фортифікацій цього року урядом уже виділено 20 млрд грн

2 квітня 2024, 16:18 comments2627
Поділіться публікацією:

Український уряд надав додаткові кошти на зведення фортифікацій, а також на укриття у школах та лікарнях України. З виділених коштів 1,1 млрд грн передбачено для зведення фортифікацій у Донецькій області, понад 1 млрд грн – для Запорізької області, 1,5 млрд грн для Сумщини та 300 та 400 млн грн для Миколаївщини та Херсонщини відповідно. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабмін виділив ще мільярди на фортифікації та укриття: які регіони отримають найбільше грошей

Будівництво фортифікацій. Фото з відкритих джерел

"На зведення надійних фортифікацій цього року урядом уже виділено 20 млрд грн. Сьогодні додаємо ще 5,6 млрд грн. Робота йде в режимі 24/7. Все це потрібно, щоб посилити нашу оборону та захистити наших воїнів", — зазначив глава уряду. .

Не менш важливим пріоритетом уряду Денис Шмигаль назвав безпеку українців, особливо дітей у тилу. Насамперед йдеться про побудову надійних укриттів у навчальних закладах.

"Вже облаштовано у школах 235 таких укриттів за кошти, спрямовані громадам у рамках державної субвенції. Цього року виділяємо ще 2,5 млрд грн. Таким чином плануємо створити безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тисяч учнів", — сказав прем'єр.

Ще 1 млрд грн уряд передбачив на облаштування укриттів у лікарнях. Також Шмигаль відзначив допомогу міжнародних партнерів – зокрема Україна отримала 70 млн доларів від Японії через Світовий банк на відшкодування витрат за програмою медичних гарантій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: чому у квітні для нас головне вистояти і до чого готуватись далі. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини