Головна Новини Політика кабмін Кабмін уже готує рішення: яка мова в Україні може набути особливого статусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін уже готує рішення: яка мова в Україні може набути особливого статусу

Наразі Кабінет міністрів опрацьовує відповідну законодавчу ініціативу

7 червня 2022, 07:45 comments2023
Поділіться публікацією:

Довгий час проросійські політики порушували питання особливого статусу для російської мови в Україні. Цю тему "качали" рік у рік, пояснюючи це тим, що в Україні нібито хтось і якось утискує російськомовних. Але повномасштабне російське вторгнення все розставило на свої місця. І тепер Кабмін України готовий розглянути важливе рішення про особливий статус, але не російської мови, а англійської. Англійська може набути статусу мови ділового спілкування в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляли глава уряду Денис Шмигаль у себе в Telegram.

Кабмін уже готує рішення: яка мова в Україні може набути особливого статусу

Прем'єр-міністр України наголосив, що "особливий статус" для англійської мови вже детально обговорили на урядовій нараді.

За словами Дениса Шмигаля, зараз уряд зайнятий тим, що вивчає та опрацьовує механізм, як внести відповідні зміни до законодавства. Англійська мова вже давно стала мовою ділового спілкування у всьому цивілізованому світі та в Україні зокрема.

Прем'єр вважає, що якщо в Україні англійська мова набуде особливого статусу – це піде на підлозі нашої країни, покращить інвестиційний клімат, підвищить бізнес-зв'язки, наблизить заповітне членство України в Євросоюзі та інших західних структурах.

"Профільним міністерствам дане завдання розробити пропозиції та оформити відповідні документи", – зазначив Денис Шмигаль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін аплодує угорцям: експерти розповіли нашому виданню, як змусити Будапешт перестати ставити палиці в колеса Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — російські військові кораблі йдуть: у США розповіли, що змусило флот РФ відійти від українських берегів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини