Головна Новини Політика кабмін Кабмін України оприлюднив зарплати українських чиновників за жовтень
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін України оприлюднив зарплати українських чиновників за жовтень

Стало відомо скільки заробили деякі українські політики.

6 листопада 2022, 06:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України опублікував заробітні плати українських урядовців за жовтень 2022 року. Доступна інформація про зарплату держслужбовців з’явилась на сайті Урядового порталу.

Кабмін України оприлюднив зарплати українських чиновників за жовтень

Українські гривні. Фото: з відкритих джерел

Першим у списку посадовців уряду опинився прем’єр-міністром України Денис Шмигаль. Портал зазначає, що фактично Шмигаль заробив 61 тис. 485 гривень за жовтень. Зарплата складається з посадового окладу та заробітної плати за час відрядження. Також на сайті вирахувана сума податків, які заплатив прем’єр-міністр України, вона складає майже 15 тис. гривень.

Міністр економіки України Юлія Свириденко, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та ряд інших урядовців отримали приблизно таку ж зарплату як і Денис Шмигаль.

Частина українських чиновників отримала також бонуси за вислугу років. Найбільші суми за цим бонусом отримали державні секретарі Кабміну України Анатолій Куцевол та Павло Полянський – по 18 тис. 100 гривень.

Найбільше коштів отримав міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов – 122 тис. гривень. Урядовець отримав оклад у розмірі 72 тис. гривень, відпускні – 2 тис. 293 грн, індексацію доходу 146 гривень та матеріальну допомогу на оздоровлення, яка склала 76 тис. 423 гривні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв думку експертів стосовно економічного розвитку. За словами аналітиків у 2023 та 2024 році жодного економічного розвитку не буде.

Також "Коментарі" посилались на слова Дениса Шмигаля, який просить українців економити електроенергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини