Головна Новини Політика кабмін Кабмін сьогодні візьме на себе функції наглядової ради "Нафтогазу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін сьогодні візьме на себе функції наглядової ради "Нафтогазу"

Кабінет міністрів планує звільнити трьох членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України"

27 вересня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Під час позачергового засідання, яке відбудеться сьогодні, 27 вересня, Кабінет міністрів України планує звільнити трьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Про це РБК-Україна повідомили кілька джерел, знайомих з підготовкою цього питання до розгляду.

Кабмін сьогодні візьме на себе функції наглядової ради "Нафтогазу"

"Нафтогаз" - фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією, з державної посади буде звільнена Юлія Ковалів, Наталя Бойко і Юлія Свириденко. Якщо таке рішення буде прийнято, то функції органу візьме на себе уряд.

Нагадаємо, що 21 вересня у відставку вирушило ще троє незалежних членів наглядової ради НАК: Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейден.

Тоді Ватерландер заявив, що після зміни глави правління "Нафтогазу" багато прийнятих рішень було заморожено, також виникли проблеми в закупівлях. За його словами, в таких умовах він не може ефективно працювати, тому написав заяву наглядовій раді про звільнення.

Після отримання заяв про відставку незалежних на початку вересня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив до раніше оголошеного конкурсу з відбору одного незалежного члена ради, оголосити конкурс з відбору ще трьох незалежних членів. За його словами, конкурс повинен завершитися в листопаді цього року, щоб було достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду глави правління НАК і провести конкурс по його обрання не пізніше 1 травня наступного року.

В період відсутності наглядової ради при необхідності частина його функцій може виконувати Кабінет міністрів в рамках зборів акціонерів, стверджуючи необхідні рішення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в понеділок, наглядову раду відсторонив від роботи двох членів правління Отто Ватерландера і Петера ван Леонова .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини