Головна Новини Політика кабмін Кабмін планує скоротити кількість держслужбовців
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін планує скоротити кількість держслужбовців

За словами Дениса Шмигаля, уряд робить важливі кроки для завершення реформи держуправління

11 червня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

Максимальна чисельність державних службовців центральних органів у виконавчій владі і їх представництв в регіонах повинна скоротитися приблизно на 10%. Такою позицією поділився очільник уряду Денис Шмигаль, пише видання "Українська правда".

Кабмін планує скоротити кількість держслужбовців

Денис Шмигаль - фото з відкритих джерел

За словами прем'єр-міністра країни, на першому місці в роботі держслужбовців повинна бути ефективність.

"Уряд робить важливі кроки для завершення реформи держуправління. У рамках цієї ініціативи гранична чисельність державних службовців ЦОВВ та їх територіальних підрозділів повинна зменшитися приблизно на 10%. Паралельно готується законопроект щодо реформування системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. Це унеможливить виплати надбавок посадовим особам за суб'єктивним принципом і підвищить престиж держслужби", — повідомив Денис Шмигаль.

Чиновник також додав, що Секретаріат Кабінету Міністрів, Міністерство фінансів, Мінцифра і НАГС будуть першими відомствами, де введуть подібну нову фінансову модель.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що уряд України найближчим часом планує кадрові зміни на державних підприємства, зокрема — в наглядових радах. Відновлення роботи Наглядової ради "Нафтогаз України" відбудеться найближчим часом, повідомив прем'єр-міністр. За його словами, уряд також працює над відновленням роботи Номінаційного комітету. Під час зустрічі з його членами Шмигаль зазначив, що до роботи в цій структурі приєднається представник Євросоюзу. Однак, хто саме представлятиме ЄС, поки невідомо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини