Головна Новини Політика кабмін Кабмін готовий підвищити тарифи на газ та електрику: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін готовий підвищити тарифи на газ та електрику: подробиці

Така ініціатива обговорюється в уряді в рамках наданих США пропозицій щодо лібералізації ринку

27 вересня 2023, 16:35 comments4813
Поділіться публікацією:

Уряд готовий підвищувати тарифи на газ та електроенергію для населення, при цьому збільшуючи субсидії на оплату комуналки. Як передає портал "Коментарі", міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла, що така ініціатива обговорюється в уряді в рамках наданих США пропозицій щодо лібералізації ринку газу та електрики в Україні.

Кабмін готовий підвищити тарифи на газ та електрику: подробиці

Тарифи. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначила, що суть реформи полягає в тому, щоб дати можливість компаніям підвищувати тарифи на електроенергію та газ, одночасно надаючи субсидії громадянам, чиї платежі на комуналку перевищують 15% від заробітку.

"Так, ми вже до цього готові. Ми вже розробили цифровий інструмент, який із листопада повноцінно запрацює", — зазначила Жолнович.

Новий механізм дозволить автоматично сповіщати українців про право на субсидію. Наступного року на таку соціальну підтримку громадян планують виділити близько 50 млрд. грн.

Міністр висловила сподівання, що фінансування вистачить на те, щоб покрити всі запити та допомогти українцям з низьким доходом пройти опалювальний сезон та прогнозовані підвищення комунальних платежів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Міненергетики спробували пояснити підвищення з 1 червня тарифів на електроенергію для побутових споживачів усіх побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год (раніше – 1,44 грн/кВт-год за споживання 250 кВт- год на місяць та 1,68 грн/кВт-год, якщо споживається більше). Мовляв, це зовсім не для того, щоб збагатити фінансові показники українських енергетичних компаній, а виключно через те, що ті поставлені на межу виживання через руйнівні російські удари українською енергосистемою. Чи згодні з подібними твердженнями? Чи мав уряд інший вихід, ніж під час війни підвищувати тарифи? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зеленский президент

29 вересня 2023, 13:31

В Украине Военное положение, - Можно, проводить приватизацию последних гос. активов; продавать украинську землю сельхоз. назначения; получать кредиты от МВФ; гнать по трубе руський газ и руську нефть нашим европартнерам в евросоюзе; стягивать долги с особ физических и юридических; повышать тарифы и цены и т.д. Кому, что не нравится?

Саша

28 вересня 2023, 12:40

Pol, "І знову люди будуть кочегарити, гріти вулицю, щоб перевищити 15%, щоб була субсидія" Неправда! Така поведінка не пройде. Через встановлені владою норми на використання електроенергії. Щоб отримати субсидію, існують "соціальні норми для призначення субсидії", на одну людину відпускається 70-100 кВт і плюс 30 кВт на кожного додаткового члена сім'ї, з урахуванням їхнього сукупного (загального) фінансового доходу з усіх членів даної сім'ї. З тої "загальної суми" доходу на комуналку має іти не більше 15 % Це треба підтверджувати довідками про розмір пенсії і зарплати або довідками про безробіття і про відсутність депозитних рахунків, відсутність власних земельних ділянок, автомобіля, тощо... Треба довести владі офіційними документами, що ви бідні як церковна миша. Плюс, якщо з пенсіонерами проживають і прописані їхні "дорослі" сини-дочки-внуки, то надання субсидії під великим питанням, часто відмовляють, кажуть, що не положено... Мовляв, молоді здорові, нехай зароблять на комуналку і собі і батькам а не просять "субсидію" від держави. Призначення субсидії: норми для українців Постачання електроенергії в будинках без електроплит за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 100 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи та додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї. Детальніше можна ознайомитися звідси https://www.rbc.ua/rus/styler/skilki-elektroenergiyi-mozhna-vitrachati-1695706755.html

Ираида

28 вересня 2023, 09:10

"Когда человек ворует, потому что голодный, понять его можно. Но когда человек ворует, будучи миллиардером, это уже болезнь" - народная мудрость. Воровская власть, которой хуже ещё не было. Чтоб они все там сдохли. Чума на их дома и семьи!

Ираида

28 вересня 2023, 09:07

ufo, А что вы хотите от пиздобола, за свои слова не отвечающего? Сказал, как в воду пёрднул, как говорила моя бабушка. А по народной пословице это звучит более культурно: "Обіцянка цяцянка, а дурному радісно".

Pol

28 вересня 2023, 08:01

І знову люди будуть кочегарити, гріти вулицю, щоб перевищити 15%, щоб була субсидія, а олігархат отримає стабільні надприбутки, завдяки цьому. про яку економію хтось думатиме? знову те саме лайно....... я вже мовчу про те, де український газ - власність народу.

Дмитро

28 вересня 2023, 07:51

Во-первых - у нас НЕТ рынка газа. Есть единый поставщик - Нафтогаз Украины, а все остальные - это перекупы. Остальные товарисчи, типа Кучмы, которые подгребли под себя газовые скважины, так им вообще пофиг и Украина и украинцы. Тупо гонят газ за бугор. Что здесь либерализовывать? И к стати, либерализация - это возможность выбора, а не централизованое поднятие тарифов. Так что нефиг на Америку кивать, просто скажите, что местные олигархи, которые рулят министерствами ХОЧУТ БОЛЬШЕ БАБЛА!

ee

28 вересня 2023, 07:22

Хай краще платять за газ і електрику, ніж донатять на армію - швидше розвалиться і прийде довгоочікувана рашка.

щщщ

28 вересня 2023, 07:12

Не можна мовчки глотати ці підвищення...

ЭДВАРД

28 вересня 2023, 03:39

Уряд дочекається що люди повстануть! Ціни зашкалюють майже на все!!! Ліки подорожчали у тричи а деякі майже вдесятеро... Тил просто загинаєтья! Пенсіонери мруть від неспромоги, ані прогодувати себе, ані лікуватися! Субсідію отримати - це всерівно що допригнути до місяця! І це все під час війни!!! Всі накопичення люди віддали на ЗСУ і ще віддають останнє, допомагаючи волонтерам для фронту! Ви б істоти хоча б вже совість мали у такі скрутні часи!!!!! ВИ ДОЧЕКАЄТЕСЬ!!!!!!!

ufo

27 вересня 2023, 20:35

SS, за язык его никто не тянул когда он обещал. А вообще печально все это. Люди и так еле концы с концам сводят, кто-то жилье потерял, кто-то работу, а эти все никак не нажрутся

Сергей

27 вересня 2023, 20:16

SS Он просто марионетка,которая по определению решать ничего не может...Если до переворота 2014 г. правительства на Украине, хоть и коррумпированіе до "самой крыши",но всё-таки были,то после 2014г. страна превратилась в классическую колонию,где роль президента играет "свадебный генерал"...Какие тут могут быть обещания !?...

SS

27 вересня 2023, 20:02

ufo, Какие гарантии от пидораса?!

Ася

27 вересня 2023, 19:44

Треба боротися за стабільність тарифів, щоб підвищити безпеку домівок. Швидко прибирати рішення зменшення вибухонебезпечності житла підвищенням тарифу на електроенергію та новим пропорціям тарифів між електроенергією і природнім газом є показом не відповідності до мети перемоги. Заявлена боротьба українців не дійсна для забезпечення безпеки життєдіяльності населення.Усі заяви і дії протирічать поставленим цілям.

ggiga

27 вересня 2023, 19:34

Ой, а шо сі сталося? На яйця по 17 грн грошей нестає?

Андрей

27 вересня 2023, 19:26

Снова повышение? Ну как же так? Уже Америка диктует что мало и надо снова повышать?

Ермаков

27 вересня 2023, 18:20

Как всегда власть выискивает возможности повышения инфляции и усложнения жизни. Это не правильный подход.

Сука

27 вересня 2023, 17:45

Твари в край охуели.

morrison

27 вересня 2023, 17:34

"ініціатива обговорюється в уряді в рамках наданих США пропозицій щодо лібералізації ринку газу та електрики в Україні." – пановє, ви плохо кончите... Как показывает нам история, вам предпочтительнее было бы слушать пропозиції своего народа.

ufo

27 вересня 2023, 17:03

А как же обещание гаранта заморозить тарифы до конца войны? Или оно тоже ничего не стоит, как и обещание не идти на второй срок?

Олекс

27 вересня 2023, 16:40

Напевно наші депутати зовсім йобнулися що під час війни і в людей немає доходів підіймати тарифи... вже зовсім люд хочуть доконати . треба валити цю владу.. я хуєю.


Новини