Головна Новини Політика кабмін Хто «підсиджує» Шмигаля: найбільш вірогідні кандидати на прем’єрське крісло
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто «підсиджує» Шмигаля: найбільш вірогідні кандидати на прем’єрське крісло

Кого можуть призначити на посаду прем'єр-міністра України

6 липня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Про вірогідні кадрові зміни в Уряді цієї осені говорять вже не тільки у кулуарах влади, але й на шпальтах ЗМІ. Зокрема, за даними з різних джерел, ОП планує значно оптимізувати КМУ, скоротивши кількість міністерств, а також змінити частину із чинних міністрів.

Хто «підсиджує» Шмигаля: найбільш вірогідні кандидати на прем’єрське крісло

Фото з відкритих джерел

Крім того, відставка нібито може очікувати і на прем’єра Дениса Шмигаля, не виключили співрозмовники УП, на крісло якого вже є не один, а одразу кілька претендентів.

Одним із претендентів, зокрема, називають заступника голови ОПУ Ростислава Шурму, що раніше працював в системі координат Ріната Ахметова і був гендиректором заводу "Запоріжсталь".

Новини саме про Шурму як "наступника Шмигаля" активно днями тиражувалися у ЗМІ, що може вказувати на його неабияку зацікавленість в посаді, а також на те, що остаточного рішення стосовно наступного прем’єра ще немає. І боротьба між кандидатами, вочевидь, — саме у розпалі.

Хто «підсиджує» Шмигаля: найбільш вірогідні кандидати на прем’єрське крісло - фото 2

Ще один претендент на крісло керівника Уряду — міністр оборони Олексій Резніков. За даними політичних телеграм-каналів, він дійсно має такі амбіції. Мовляв, Резніков вважає посаду голови Уряду логічним продовженням своєї кар’єри, а досвід прем’єрства — "сильною стороною (майбутнього, — ред.) кандидата у президенти".

Також вказується, що міністр оборони зараз активно напрацьовує собі зв’язки серед західних політиків, з якими через війну познайомився та зближується "аномально швидко" і перед якими вибудовує собі образ "свого хлопця". Цю інформацію фактично підтвердили джерела УП у "Слузі народу".

Хто «підсиджує» Шмигаля: найбільш вірогідні кандидати на прем’єрське крісло - фото 3

"Резніков сам по собі прикольний. От ми їздили зустрічатися за кордон, бачилися з міністрами оборони, і вони всі йому привіти передають", — цитує УП одного з лідерів фракції "СН".

До того ж, вже неодноразово з’являлася інформація, що на посаді міністра оборони Резніков почуває себе не комфортно, бо не має відповідного досвіду. З цих самих причин Резніков навіть у період війни максимально дистанціюється від питань оборони та ЗСУ, намагаючись у публічній площині позиціонувати себе "міжнародником", "дипломатом" (хоч для цього є інше профільне відомство, — ред).

"Моє завдання — це дипломатія, комунікація… я якраз не хочу носити військову форму", – сказав Резніков одного разу коментуючи розподіл обов’язків між собою та Головнокомандувачем ЗСУ.

Хто «підсиджує» Шмигаля: найбільш вірогідні кандидати на прем’єрське крісло - фото 4

Ще один кандидат на посаду Шмигаля — власне, сам Шмигаль. Бо судячи із заяви нардепа Давида Арахамії, у чинного прем’єра є ще чимало шансів втриматися.

"Питання заміни прем’єр-міністра ні у фракції, ні в парламенті не розглядається та не обговорюється. Денис Шмигаль сумлінно виконує свою роботу, працює як на внутрішньому фронті, так і на зовнішньому, розв’язуючи багато питань", — зазначив Арахамія у власному телеграм-каналі.

Серед нібито інших претендентів на пост керівника Уряду ЗМІ були названі прізвища кількох чинних міністрів та однієї віце-пример-міністерки. Проте їх шанси експерти-політологи не оцінюють, бо вважають, що реальних кандидатів лише троє: Шурма, сам Шмигаль та Резніков, згадані вище.

Додамо, що президентські амбіції серед усіх перерахованих кандидатів у прем’єри політичні телеграм-канали приписують тільки Резнікову, який окрім налагодження особистих міжнародних зв’язків також нібито уже зумів заручитися підтримкою й окремих потужних бізнес-політичних груп. Мова передусім про фінансову підтримку і про ті групи, які залучені сьогодні до державних оборонних закупівель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини