Головна Новини Політика кабмін Фонд соцстраху приєднали до Пенсійного: що це дасть
commentss НОВИНИ Всі новини

Фонд соцстраху приєднали до Пенсійного: що це дасть

Відповідне законодавство було прийняте у ще вересні.

28 грудня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

У вівторок Кабінет міністрів ухвалив рішення про припинення діяльності Фонду соціального страхування, з якого здійснювалися виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. 

Фонд соцстраху приєднали до Пенсійного: що це дасть

Фото: https://pixabay.com/


“Продовжуємо соціальну реформу. Сьогодні урядовим рішенням на виконання закону припиняємо діяльність Фонду соціального страхування, приєднуємо його до Пенсійного фонду України. Робимо механізм соціальної підтримки більш дієвим та ефективним, адаптованим до реалій сьогодення. Планомірно скорочуємо зайві витрати держави”, — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду. 


Він також повідомив, що держава у 2022-му виконувала всі свої соціальні зобов’язання перед українцями. 


“Зробили майже неможливе. У надскладних умовах бойових дій, в окупації, під час обстрілів мирних міст і сіл. На всі соціальні виплати спрямували близько 800 млрд грн”, — зауважив очільник уряду. 


Крім того, за його словами, були реалізовані всі заплановані на 2022 рік підвищення, в тому числі проіндексували військові пенсії. 


“Провели індексацію, зокрема вперше проіндексували військові пенсії. Успішно реалізуємо ініційовану Президентом Володимиром Зеленським програму підтримки пенсіонерів віком 80+. У жовтні додаткову допомогу почали отримувати люди, яким виповнилося 70 років. Загалом виплатили пенсій на понад 575 млрд грн. Лише в грудні перераховано пенсій на 51,4 млрд грн”, — сказав Шмигаль. 


Разом з тим від поінформував про створену систему централізованого нарахування виплат, яка дала змогу платити допомоги, субсидії та пільги людям, які перебували на території ведення бойових дій і в окупації. Таким чином охопили виплатами понад 5 млн сімей, підкреслив чиновник. 


Раніше ми писали, за яких умов уряд може скасувати виплату субсидій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини