Головна Новини Політика кабмін Державну мову в Україні відтепер захищатиме новий омбудсмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Державну мову в Україні відтепер захищатиме новий омбудсмен

Кремінь був вибраний серед трьох кандидатів на пост мовного омбудсмена в результаті рейтингового голосування

8 липня 2020, 19:14
Поділіться публікацією:

Сьогодні Кабінет міністрів призначив на посаду Уповноваженого із захисту української мови, як державної, Тараса Креміня. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на представника уряду Василя Мокана.

Державну мову в Україні відтепер захищатиме новий омбудсмен

Так, за його словами, у Креміня було два конкурента на дану посаду — Світлана Броннікова і Святослав Літинський, — однак саме Тарас став фаворитом рейтингового голосування.

"Сьогодні шляхом рейтингового голосування на посаду Уповноваженого із захисту державної мови уряд призначив Креміня Тараса Дмитровича", — зазначив Мокан.

Зазначимо, що Тарас Кремінь з 2014 по 2019 роки він був народним депутатом від партії "Народний фронт". Є професором Миколаївського національного аграрного університету та Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з листопада минулого року цю посаду обіймала Тетяна Монахова, вчитель української мови та літератури. Однак уже в квітні вона заявила, що припиняє виконувати обов'язки мовного омбудсмена з-за того, що жодного разу за весь час не отримувала заробітної плати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини