Головна Новини Політика кабмін Держава в смартфоні: Кабмін запустив кишенькового гіда головних державних служб
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава в смартфоні: Кабмін запустив кишенькового гіда головних державних служб

Держава спростила пошук і зв'язок з актуальними виконавчими службами

27 серпня 2020, 14:55 comments1068
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 27 серпня, в Україні запрацював гід по державних послуг — інформаційний онлайн-портал про всі сервісах, які надають органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів.

Держава в смартфоні: Кабмін запустив кишенькового гіда головних державних служб

Відзначається, що це перший електронний гід в нашій країні для реального пошуку і зв'язку виконавчими службами щодо соціальних і юридичних питань українців.

"Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади або місцевого самоврядування при наданні певної послуги зажадає довідку, яку не згадують на гідові, посилання на гід є аргументом для громадян  не надавати відповідні документи", — наголошується в повідомленні уряду.

Відзначається, що інформація в гіді впорядкована по 36-ти життєвих подіях. Таку логіку систематизації послуг запозичили в уряду Канади. Дані про послуги розподілені по 17-ти категоріям в залежності від сфери діяльності. Серед найпопулярніших категорій соціальний захист, громадянство і міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що саме президент Володимир Зеленський запустив ініціативу "перемістити" всі державні органи в смартфон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини