Головна Новини Політика кабмін Чому уряд Зеленського забрав гроші з лікування дітей на дороги
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому уряд Зеленського забрав гроші з лікування дітей на дороги

Міністр соціальної політики України пояснила, чому скоротили програму фінансування онкохворих дітей

4 червня 2021, 11:59
Поділіться публікацією:

Соціальна політика залежить від стану економіки України. Так на питання щодо скорочення фінансування онкохворих дітей у Верховній Раді України під час години запитань до уряду відповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає кореспондент "Коментарів".

Чому уряд Зеленського забрав гроші з лікування дітей на дороги

Будівництво доріг. Фото з відкритих джерел

Міністр соціальної політики відповіла на запитання народного депутата від "Євросолідарності" Софії Федини.

"Сьогодні ми розглядаємо постанову щодо забезпечення фінансування у повному обсязі лікування дітей, зокрема хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання. Як ви ставитесь до того, що 21 жовтня минулого року уряд забрав майже 105 млн грн з цього фонду та передав їх здебільшого на будівництво доріг?" — запитала Федина.

Лазебна відповіла, що можна багато дискутувати на тему, що зробила попередня влада у секторі соціальної політики. Зокрема, про те, що з 2017 року було зменшено коефіцієнт стажу з 1,35 до 1, через що пенсії зменшилися на 30%, а індексацію пенсій взагалі скасували.

"Я проти, коли щось забирається у дітей, пенсіонерів, коли зрізаються якісь програми, але не все залежить тільки від міністра соціальної політики. Соціальна політика — це дзеркало економіки. Чим краще буде розвиватися економіка, тим більше у нас буде ресурсів на підтримку найвразливіших верств населення", — заявила голова Мінсоцполітики.

Раніше в НАЗК заявили, що запровадження системи державних закупівель Prozorro за останні п’ять років дозволило Україні вивести "з тіні" понад 6 млрд дол. Проте правила проведення тендерів знов змінили законопроєктом №5309. Під час розгляду документу до нього ухвалили поправку про виключення будівництва Великої кільцевої дороги у Києві вартістю понад 85 млрд грн з-під дії закону "Про публічні закупівлі".

Нагадаємо, Верховна Рада України викликала звітувати міністра соціальної політики Марину Лазебну про соцзахист населення у зв’язку з підвищенням комунальних тарифів. Міністр доповіла народним депутатам про стан соціальної допомоги сім’ям з дітьми, пенсійне забезпечення та захист людей з інвалідністю в Україні. Зокрема, вона повідомила, що з 1 липня 2021 року мільйону українців перерахують пенсії. Уряд також направив до парламенту законопроєкт про відновлення індексації пенсій усім категоріям пенсіонерів з 1 вересня 2022 року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

4 червня 2021, 19:57

По тому что зеленский вор! Сначала украл деньги с налогов на дороги, потом украл у больных детей! Что дальше? За 30 сребреников по привычке мать продаст?!!


Новини