Головна Новини Політика кабмін Чому Гутцайт йде у відставку: хто може стати новим міністром молоді та спорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Гутцайт йде у відставку: хто може стати новим міністром молоді та спорту

Після відставки Гутцайта в роботі міністерства варто очікувати певних змін

8 листопада 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

До Верховної Ради надійшла заява про звільнення міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Про це повідомив голова ВР Руслан Стефанчук у Facebook. Чому саме зараз надійшла ця заява? Хто може зайняти крісло міністра молоді та спорту? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чому Гутцайт йде у відставку: хто може стати новим міністром молоді та спорту

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Фото з відкритих джерел

Новим міністром молоді та спорту може стати чинний заступник міністра Матвій Бідний

Політолог, кандидат політичних наук Денис Гороховський розмірковує так:

"Гутцайт, за чутками, давно вже хотів залишити посаду міністра. І тому дуже поспішав, щоб закріпитися у Національному олімпійському комітеті (НОК). Однак повномасштабна війна внесла певні корективи до планів".

За словами експерта, влада дуже обережно ставиться до перестановок у Кабміні в умовах війни. Тим більше не було чіткого розуміння, хто може зайняти міністерське крісло. Тож Гутцайт продовжував працювати.

"За моєю інформацією, новим міністром молоді та спорту стане чинний заступник міністра Матвій Бідний, – поділився Денис Гороховський. – Незважаючи на посаду, його складно назвати "людиною Гутцайту". Більше того, з цілої низки питань у нього з міністром були радикально протилежні думки. Тому, в даному випадку, не варто говорити про якусь наступність та формальну ротацію. Думаю, що у роботі міністерства варто очікувати певних змін, якщо Рада підтримає кандидатуру Бідного".

Гутцайт ходив під загрозою звільнення вже давно

Керівник політико-правових програм в Українському центрі у суспільному розвиткові Ігор Рейтерович зазначає, що Гутцайт ходив під загрозою звільнення вже давно.

"До нього накопичилася величезна кількість питань, – пояснює експерт. — Федерації різних видів спорту неодноразово висловлювали свою думку (безсторонню) про діяльність профільного міністра. Йому нарікали, наприклад, через те, що не здатний вирішити питання, пов'язані з допуском/не допуском російських збірних чи окремих спортсменів до тих чи інших змагань. У результаті вийшло так, що Україна, по суті, вистрілила собі в ногу, відмовившись брати участь у змаганнях, де дозволили брати участь росіянам. Хоча питання можна було вирішити якось інакше, не караючи вітчизняний спорт".

Швидше за все, цю відставку було підготовлено заздалегідь, вважає Ігор Рейтерович. А зараз їй дали хід, щоб дещо відвернути увагу від низки досить гучних інформаційно подій, які відбуваються в Україні та навколо України на даний момент.

"А так – увага перейде на зміну міністра, м'яко кажучи, не дуже любимого. Не показав високу результативність. До того ж це можна подати і як посилення професіоналізму Кабміну. Як реакцію на звернення громадськості, професійної спільноти, – розмірковує експерт. – Щодо заміни – тут, гадаю, відбудеться банальна історія. Хтось із заступників буде виконувачем обов'язків досить довгий період часу. Зараз, схоже, важко буде знайти людину, яка готова очолити Міністерство молоді та спорту – і одразу видати позитивний результат. Або бути хоча б медійною фігурою, яка привертає увагу і знає, як вирішувати питання, що нагромадилися перед українським спортом".

Читайте також на порталі "Коментарі" — перспективи вступу до ЄС: з якими викликами доведеться зіткнутися Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини