Головна Новини Політика кабмін Чи є шанс відмовитись від відключень електрики: Шмигаль розповів про ситуацію в енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є шанс відмовитись від відключень електрики: Шмигаль розповів про ситуацію в енергетиці

Над відновленням енергомереж, пошкоджених російськими ракетами та дронами, працює 70 ремонтних бригад, понад 1 тис. фахівців

23 листопада 2022, 08:00 comments1463
Поділіться публікацією:

Ситуація в українській енергетиці залишається досить складною, але цілком контрольованою. Хаосоа, на який так розраховували росіяни, завдаючи масованих ударів по енергосфері України, немає і не передбачається. Тим не менш, для підтримки та відновлення нормальної подачі електроенергії у всіх областях продовжують застосовуватися планові відключення споживачів. Як передає видання "Коментарі", про це у телеграм повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Чи є шанс відмовитись від відключень електрики: Шмигаль розповів про ситуацію в енергетиці

Денис Шмыгаль. Фото: Кабінет міністрів України

Глава уряду зазначив, що енергетики працюють над тим, щоб зменшити у часі планові відключення електроенергії, але це не завжди вдається, оскільки вже почалися морози, споживання електроенергії стрімко почало підвищуватися. Саме через це в деяких регіонах доводиться йти на те, щоб застосовувати, окрім планових, аварійні відключення.

За словами Дениса Шмигаля, над відновленням енергомереж, пошкоджених російськими ракетами та безпілотниками, працює 70 ремонтних бригад, понад 1 тис. спеціалістів.

Глава Кабміну знову звернувся до українців із проханням відповідально підійти до економії електроенергії. Якщо розумно використовувати електроенергію і не зловживати безрозсудним використанням електрики, тоді можна буде уникнути позапланових відключень. Поки що ж від планових відключень електроенергії відмовитися не вийде.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися про результати закритого опитування Кремля – як росіяни ставляться до війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сербія та Косово не змогли дійти згоди на переговори про суперечку через номерні знаки автомобілів, які, як побоюється Захід, можуть спровокувати етнічне насильство у західно-балканському регіоні. Чому на Балканах знову "погарячішало" і як на цьому грає Росія? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини