Головна Новини Політика Скандали.Політика "Законопроект про управління відходами готує ґрунт для корупції", - Екопатруль
commentss НОВИНИ Всі новини

"Законопроект про управління відходами готує ґрунт для корупції", - Екопатруль

Активісти ГО "Екопатруль" розібрали законопроект "Про управління відходами" та розповіли, які підводні камені він несе

2 липня 2020, 15:46 comments1518
Поділіться публікацією:

Законопроект "Про управління відходами" призведе до формування корупційної системи дозволів і ліцензій. Про це на своїй сторінці у Facebook написали активісти ГО "Екологічний патруль".

"Законопроект про управління відходами готує ґрунт для корупції", - Екопатруль

Волонтери відзначили, що, зокрема, стаття 18 Закону про уповноважених органах виконавчої влади у сфері управління відходами передбачає створення нового органу за гроші платників податків. Також законопроект передбачає створення виключно муніципальних пунктів прийому побутових відходів, виключаючи можливість конкуренції між муніципальними та комерційними організаціями, і ініціативи громадських організацій. Крім того, законопроект фактично дозволяє змішувати відходи, що може призвести до забруднення земель та підземних вод небезпечними відходами.

"У законопроекті відсутня інформація щодо стимулювання населення до сортування відходів, тобто баки встановлять, а за фактом будуть кидати все у той, що ближче. Виконання цього закону буде дуже ускладненим, а територіальним громадам доведеться витрачати дуже багато часу на те, щоб налагодити нормальне управління відходами на своїй території", — зазначено в повідомленні.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що СБУ викрила злочинну схему, в якій небезпечні медичні відходи замість утилізації просто перетворили на звалище.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини