Головна Новини Політика Скандали В Україні можуть ввести жорстку відповідальність за ЛГБТ-пропаганду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть ввести жорстку відповідальність за ЛГБТ-пропаганду

Закононопроект проти пропаганди гомосексуалізму може призвести до скасування безвиза з ЄС

23 липня 2020, 21:40 comments1480
Поділіться публікацією:

Депутати Георгій Мазураш і Олена Лис з фракції "Слуга народу" зареєстрували в Раді законопроект про доповнення Адміністративного кодексу статті про "Пропаганді гомосексуалізму або трансгендеризма, яка може негативно вплинути на фізичне або психічне здоров'я, моральний або духовний стан і розвиток людини". Про це повідомляє видання ВВС в Україні.

В Україні можуть ввести жорстку відповідальність за ЛГБТ-пропаганду

За простій "пропаганду" автори пропонують карати штрафом в розмірі тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для приватних осіб (17тыс грн) і трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів для юридичних осіб (51 тис. грн).

За пропаганду, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, що мають одностатеві сексуальні стосунки або ідентифікують себе з підлогою, протилежним біологічної, їх орієнтації та поведінки", пропонують карати штрафами до 85 тис гривень. За пропаганду посадовою особою або сприяння пропаганді пропонують штрафувати на 136 тисяч гривень.

Відзначимо, що ця стаття може в буквальному сенсі скасувати режим безвиза з країнами Євросоюзу, оскільки одним з основоположних умов до нього — це виключення дискримінації при прийомі на роботу за принципом гендерної та сексуальної орієнтації.

Що стосується самого закону, то нардепи не вказали, що саме вони мають на увазі під пропагандою, значить, нею може вважатися будь комплементарне вислів в адресу ЛГБТ-спільноти.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні може бути заборонена політична партія Анатолія Шарія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини