Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський вивів Фокіна зі складу української делегації в ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вивів Фокіна зі складу української делегації в ТКГ

В Офісі президента заявили, що Фокін відступив від справедливої оцінки ситуації на окупованих територіях

30 вересня 2020, 13:36
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким вивів Вітольда Фокіна зі складу української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), а також звільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський вивів Фокіна зі складу української делегації в ТКГ

"Вітольд Фокін відступив насамперед від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави", — заявив Зеленський.

В ОП також заявили, що українська делегація продовжить роботу в ТКГ на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України. Крім того, у Зеленського нагадали, що головним завданням української делегації є повернення окупованих територій до складу нашої країни на умовах України.

Раніше "Коментарі" писали, що Вітольд Фокін зробив ряд гучних заяв, в тому числі про те, що ніколи не був і не буде ворогом Росії, і що на Донбасі немає війни між РФ і Україною. Позиція Фокіна піддалася критиці та представниками Офісу президента, і його колегами з ТКГ. Навіщо було вводити в і без того важкий переговорний процес настільки дратівної багатьох персонажа? Про що говорить "фактор Фокіна"? На ці та інші питання порталу "Коментарі" відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини