Головна Новини Політика зовнішня політика Віктор Медведчук: Україною керують руйнівники і ліквідатори під пильним керівництвом заокеанських господарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: Україною керують руйнівники і ліквідатори під пильним керівництвом заокеанських господарів

На думку голови політради ОПЗЖ, витік професійних кадрів не дає Україні розвиватися на повну силу

24 серпня 2020, 13:11 comments2929
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук упевнений, що для відродження української економіки та відновлення промисловості, необхідно припинити витік мізків з країни, так як успішною може бути тільки "інтелектуальна" економіка. Про це політик написав у своєму зверненні до громадян з нагоди Дня незалежності, в якому він підкреслює, що деінтелектуалізація є одним з головних ворогів України, поряд з деградацією і деіндустріалізацією.

Віктор Медведчук: Україною керують руйнівники і ліквідатори під пильним керівництвом заокеанських господарів

Віктор Медведчук, ZIK

На думку народного депутата, деінтелектуалізація України складається з двох процесів. Це масштабний витік високопрофесійних фахівців і "недолуга і збиткова" система освіти з повною відсутністю підтримки науки. Замість 1,7% ВВП, як передбачено чинним законодавством, на науку спрямовується тільки близько 0,26%.

"Процес деінтелектуалізації посилюється багатьма руйнівними законами, які повинні бути скасовані або радикально змінені. Йдеться про закон про люстрацію, про освіту, про пенсійну та медичної реформи, законах, які дискримінують російську мову і мови національних меншин, законі про декомунізацію ", — зазначив Віктор Медведчук.

Політик упевнений, що для того, щоб припинити "сповзання країни в цю прірву" і зупинити розпочатий процес розпаду необхідно об'єднати людей загальними і зрозумілими інтересами за допомогою формули національного успіху.

"Формула" зшивання "країни — це коли в чисельник виносяться питання мови, історії, віри, а в знаменнику — питання, які об'єднують людей: підвищення рівня життя, доходів, спільне управління країною і реалізація принципів народовладдя", — зазначив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя".

Однак, поки що для цього нічого не робиться, а країною керує "команди руйнівників і ліквідаторів".

"Сьогодні руйнуються самі основи нашої держави, підточуються і виснажуються його ресурси, закриваються існуючі можливості і блокується потенціал України. Деградація, деіндустріалізація і деінтелектуалізація болісно і відчутно впливають на всі сфери життя в Україні ", — резюмував Віктор Медведчук.

Раніше Віктор Медведчук розповів , що влада продовжує знущатися над вчителями і знищувати сферу освіти в країні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини