Головна Новини Політика зовнішня політика Український МЗС пригрозив Мінську "жорсткими кроками"
commentss НОВИНИ Всі новини

Український МЗС пригрозив Мінську "жорсткими кроками"

Кулеба зазначив, що кордон України з Білоруссю не повинен перетворитися на місце для безтурботної прогулянки російських спецслужб або армії

3 вересня 2020, 18:36 comments1202
Поділіться публікацією:

Влада України готова вжити жорстких заходів, якщо недружні дії Білорусі триватимуть. Про це в інтерв'ю "Gazeta.ua" заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Український МЗС пригрозив Мінську "жорсткими кроками"

Фото УНІАН

За словами міністра, Київ готовий діяти жорсткіше, ніж просто викликати українського посла з Білорусі для консультації. Він пояснив, що цим кроком українську владу дипломатично продемонстрували своє невдоволення передачею бойовиків ПВК Вагнера владі Росії і безпідставними звинуваченнями Мінська у втручанні Києва у внутрішні справи країни.

"Я викликав посла, щоб ретельно проаналізувати перспективи відносин з Білоруссю в новій реальності. Внести конкретні пропозиції керівництву держави, як далі будувати відносини з державою-сусідом в коротко — і середньостроковій перспективі", — заявив міністр.

Також глава МЗС підкреслив, що будь-який ослаблення суверенітету Білорусі є прямою загрозою для України.

"2014 рік навчив нас, що може бути все. Будь-яке зміцнення позицій Росії в Білорусі — це зростання загроз для нас. Це і економічні ризики, коли можна впливати на поставки товарів промисловості в Україні. І безпекові — використання білоруського кордону для операцій. Величезна межа Україна з Білоруссю не повинна перетворитися на місце для безтурботного прогулянки російських спецслужб або армії ", — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Лукашенко заявив, що з приходом опозиційної влади по відношенню до людей, які його підтримують, і їх дітей, почнуться переслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини