Головна Новини Політика зовнішня політика Росія зірвала переговори по ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зірвала переговори по ТКГ

За даними джерела, представники ОБСЄ припинила переговори

30 вересня 2020, 21:46 comments1338
Поділіться публікацією:

Делегація України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі підтримала позицію спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Хайді Грау, яка була змушена призупинити засідання в середу у зв'язку з порушенням російською стороною режиму конфіденційності. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела.

Росія зірвала переговори по ТКГ

"Як з'ясувалося в ході засідання, російська сторона вела несанкціоновану аудіо- і відеозапис роботи ТКГ, про що заявила в ході засідання. Глава російської делегації, зокрема, заявив також про свій намір в односторонньому порядку публікувати аудіо- та відеозаписи переговорів", — зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, Грау запропонувала взяти паузу в роботі ТКГ і провести позачергове засідання, щоб домовитися про кодекс поведінки та інформаційної політики, єдиних для всіх учасників ТКГ.

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, навіщо Вітольд Фокін знаходився в складі ТКГ.

На думку директора Центру досліджень проблем громадянського суспільства (ЦДПГС) Віталія Кулика, вся ця історія була пов'язана з тим, щоб створити максимальну кількість так званого білого шуму навколо роботи ТКГ.

"Мета була — озвучити вустами нових представників України в ТКГ якісь меседжі, які очікують від команди президента на південному сході. Різноманітні мирні ініціативи. Що і сталося, — зазначає експерт. — При цьому Кравчук і Фокін почали робити заяви, які не виписувалися в директиви поведінки української сторони в ТКГ. І якщо Кравчук був більш-менш помірний, то Фокін озвучував більше дратівливі меседжі для значної частини українського суспільства. При цьому ні Кравчук, ні Фокін були тими людьми, позиція яких визначає позицію всієї ТКГ. в результаті заяви були одні, а дії по факту — інші ".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини