Головна Новини Політика зовнішня політика Поклонська готує новий лист до ООН через ситуацію з водою в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Поклонська готує новий лист до ООН через ситуацію з водою в Криму

За словами речника управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперта Колвілл, в листі Поклонська «висловлює стурбованість з приводу доступу до води в Автономній Республіці Крим і Севастополі, тимчасово окупованому Російською Федерацією»

7 вересня 2020, 22:24 comments1201
Поділіться публікацією:

 Депутатка Державної думи Росії, колишня прокурорка окупованого Криму Наталія Поклонська планує зібрати "уточнювальні дані про ситуацію з водопостачанням півострова" і надіслати їх до штаб-квартири ООН до кінця вересня. Про це вона повідомила російським журналістам 7 вересня, інформує ТАСС.

Поклонська готує новий лист до ООН через ситуацію з водою в Криму

Фото: Reuters

 "Від мене додатково запитали інформацію за п’ятьма пунктами. Я збираю інформацію і сподіваюся, що наприкінці тижня всі документи через МЗС, через наших дипломатів у Женеві відправимо до штаб-квартири ООН", – заявила російська депутатка.

За словами Поклонської, частину даних вже зібрано: "Вони попросили конкретні сюжети, наявність конкретних фактів збитків, понесених конкретними людьми. Я знайшла фермерів, які зазнають втрат вже шостий рік: не можуть нормально працювати, земля стає непридатною. Ці фермери написали свої особисті звернення на ім’я верховного комісара з прав людини ООН пані Бачелет – ці звернення я їй надішлю".

В свою чергу, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар прокоментувала дані російських ЗМІ із заявами представників ООН щодо забезпечення водою Криму. Зокрема, Джеппар назвала "спотвореною" інформацію, яку тиражують російські медіа з посиланням на чиновників управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), нібито "відповідальність за постачання питною водою жителів Криму лежить, у тому числі, на Україні".

За словами Джеппар, МЗС України вирішило перевірити інформацію щодо заяви Поклонської безпосередньо в УВКПЛ.

Спікер управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) Руперт Колвілл підтвердив, що верховний комісар ООН з прав людини отримала лист від Поклонської. Але, як повідомляє Колвілл, у листі Поклонскої "висловлюється стурбованість з приводу доступу до води в Автономній Республіці Крим і Севастополі, тимчасово окупованому Російською Федерацією".

Моніторингова місія ООН в Україні наполягає на тому, що, з урахуванням анексії Кримського півострова, "Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам у Криму".

Українська влада неодноразово заявляла, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Криму ввели жорсткі обмеження на подачу води.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини