Головна Новини Політика зовнішня політика Інавгурація Лукашенка: чи визнала Україна його легітимність
commentss НОВИНИ Всі новини

Інавгурація Лукашенка: чи визнала Україна його легітимність

Україна готова всіляко підтримувати білоруський народ, - Кулеба

24 вересня 2020, 08:29
Поділіться публікацією:

Україна не визнала Олександра Лукашенка легітимним президентом. Позицію держави оприлюднив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. У своєму Twitter він заявив, що церемонія інавгурації не означає, що автоматично Лукашенко стає чинним президентом в очах міжнародної спільноти.

Інавгурація Лукашенка: чи визнала Україна його легітимність

Олександр Лукашенко. Фото: Сергій Фадеїчев/ТАСС

Інавгурація Лукашенка, яка відбулася напередодні, для багатьох стала справжнім сюрпризом. Про церемонію не попереджували заздалегідь, її не транслювати по телебаченню, а запросили на урочистості до Палацу Незалежності в Мінську всього кілька сотень людей.

Відразу ж після цього кілька країн Євросоюзу заявили, що відмовляються визнавати легітимність Олександра Лукашенка. Пізніше до них приєдналися і Сполучені Штати.

А ось Україна з офіційною позицією не поспішала. Лише пізно ввечері глава МЗС оприлюднив рішення.

"Україна ніколи не дозволяла собі втручатися у внутрішні справи Білорусі, але завжди буде підтримувати народ цієї країни. Якщо врахувати, як проходила виборча кампанія, і чим її результати обернулися надалі, то сьогоднішня церемонія "інавгурації" не означає, що Лукашенко повинен бути визнаний легітимним президентом Білорусі", — написав  Дмитро Кулеба у своєму мікроблозі.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що відразу після церемонії на вулиці білоруських міст почали виходити протестувальники. Місцями мітинги закінчилися зіткненнями з силовиками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини