Головна Новини Політика зовнішня політика Дипломатичні ігри – протистояння між МЗС Росії та Австрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломатичні ігри – протистояння між МЗС Росії та Австрії

За словами австрійських ЗМІ, російський дипломат кілька років шпигував на користь батьківщини

24 серпня 2020, 19:01
Поділіться публікацією:

Сьогодні австрійська влада оголосила одного з російських дипломатів персоною нон грата . Про це повідомляє UNN з посиланням на Kronen Zeitung.

Дипломатичні ігри – протистояння між МЗС Росії та Австрії

Фото: Олексій Вітвицький, Джерело: РИА Новости

Представник австрійського МЗС лише заявив, що співробітником російського посольства у Відні було вчинено дії, які порушували Віденську конвенцію про дипломатичні відносини.

Однак, деякі австрійські ЗМІ повідомили, що цей російський дипломат вже декілька років співпрацював з громадянином Австрії, який працював в економічній сфері та шпигував на користь Росії. В ході подальшого судового слідства австрійський громадянин назвав цього дипломата своїм куратором. Громадянин РФ відмовився свідчити проти себе, пославшись на дипломатичний імунітет.

Вже за кілька годин після того, як Австрія надала вказівку російському дипломату покинути територію держави до 1 вересня, Кремль відповів "взаємністю". Як повідомляє МЗC РФ, Росія оголосила персоною нон грата дипломата посольства Австрії.

"24 серпня в МЗС Росії був викликаний посол Австрії в Москві Йоганнес Айґнер. Послу заявлений рішучий протест у зв'язку з необґрунтованим рішенням австрійської сторони про відкликання у російського дипломата акредитації та з вимогою покинути територію Австрійської Республіки. Керуючись принципом взаємності, в порядку відповідного заходу персоною нон грата оголошений дипломат посольства Австрійської Республіки в Російській Федерації", — йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Як раніше писало видання "Коментарі", посольство України в Польші переїхало у нове приміщення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини