Головна Новини Політика вибори Серед опозиції виборці найбільше довіряють Медведчуку, - соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Серед опозиції виборці найбільше довіряють Медведчуку, - соцопитування

Зеленський втрачає симпатії серед населення, Медведчук, навпаки, зміцнює свої позиції, - політолог

22 липня 2020, 13:00
Поділіться публікацією:

Свіжі рейтинги Центру Разумкова продемонстрували, що все менше українців довіряють президенту Володимиру Зеленському. А от опозиційні сили, навпаки, відвойовують позиції. Про це розповів у своєму блозі політолог Сергій Лозовський.

Серед опозиції виборці найбільше довіряють Медведчуку, - соцопитування

Фото: Сергей Бобылев/ТАСС

Кампанію перед місцевими виборами "Слуга народу" починає з втрати довіри. Причому, втрачає довіру їхній лідер — президент Володимир Зеленський.

"Імідж "нового обличчя" більше не рятує Володимира Зеленського, тому що його баланс довіри/не довіри "пішов в мінус". Довіряють президенту — 44 %, не довіряють — 49 %. Як бачимо, аванс, виданий виборцями на президентських виборах і виборах до Верховної Ради, підійшов до кінця. Сьогодні президенту не довіряє більше людей, ніж довіряє", — каже політолог.

Упав рівень довіри і до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова (39 % довіряють, 45 % ні), прем'єр-міністра Дениса Шмигаля (14 % довіряють, 62 % ні).

Що стосується опозиції, то рівень недовіри тут також вищий, ніж рівень довіри. Але тут теж спостерігаються зрушення. Для деяких політиків — в позитивну сторону. Так, найвищий рівень довіри серед опозиціонерів зараз у глави політради "Опозиційної платформи — За життя", народного депутата Віктора Медведчука. Йому довіряють 20,2 % українців.

"За ним йдуть Петро Порошенко і Юлія Тимошенко — вони приблизно на одному рівні. 16,4 % — це фан-клуб Порошенко, 16,7 % у Тимошенко. Справедливості заради, 22,2 % у Святослава Вакарчука, але він вже не має відношення до політики, тому що "без бою" покинув Верховну Раду й партію "Голос", — пише Лозовський.

Серед тих, хто не довіряє політикам, найменше противників також у Медведчука.

"Його антирейтинг становить "мінус 49,2 %", у той час як у Тимошенко "мінус 59,9 %", а у Порошенка взагалі "мінус 62,4 %", — додав політолог.

Що стосується державних органів влади, то найнижчі показники довіри зараз у Верховної Ради і Кабміну. Їм не довіряє 56,5 % і 50,9 % відповідно.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що політолог Ірина Гаврилова пояснила, чому зростає рейтинг Віктора Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини