Головна Статті Політика вибори Роль депутата Хмельникова: як Геннадій Корбан готується до захоплення "Європейської Солідарності" в Дніпрі
commentss Cтатті Всі новини

Роль депутата Хмельникова: як Геннадій Корбан готується до захоплення "Європейської Солідарності" в Дніпрі

Команда Бориса Філатова і Геннадія Корбана має намір ввести своїх людей до складу місцевого осередку "Європейської Солідарності", через що остання серйозно ризикує своєю репутацією

9 серпня 2020, 22:25 comments4676
Поділіться публікацією:

Найближчим часом в рядах дніпровського осередку "Європейської Солідарності" може з'явитися депутат місцевої міськради Артем Хмельников, якого тісно пов'язують з Геннадієм Корбаном і Борисом Філатовим. Фігура 39-річного Хмельникова добре відома жителям Дніпра, які розбираються в місцевих політичних розкладах. Зараз він обіймає посаду голови постійної комісії міськради з питань бюджету і фінансів. Але найголовніше — його поява в складі "ЄС" може одночасно зіграти на руку провладним політсилам Дніпра і серйозно нашкодити репутації партії.

Роль депутата Хмельникова: як Геннадій Корбан готується до захоплення "Європейської Солідарності" в Дніпрі

Генадій Корбан

Роль депутата Хмельникова: як Геннадій Корбан готується до захоплення ”Європейської Солідарності” в Дніпрі  - фото 2

Артем Хмельников і його шлях до впливу

Навесні 2020 року саме він за протекцією Корбана і Філатова вважався одним з головних претендентів на крісло дніпровського глави штабу "Слуги народу". Однак з цієї комбінації так нічого і не вийшло багато в чому через те, що за Хмельниковим вже кілька років тягнеться негативний політичний шлейф.

Ставши депутатом за списком "Політичного об'єднання" Самопоміч", яке скептично ставилося до діяльності чинного мера Бориса Філатова, Хмельников, можливо, зрозумів, що ані іміджевих дивідендів, ані грошей, перебуваючи в опозиції заробити вийде. Незабаром після обрання депутат отримав керівну посаду в комісії, через яку проходять всі важливі фінансові рішення в Дніпрі. Ціною такого "підвищення", ймовірно, стала лояльність депутата до міського голови.

"Самопоміч" викрила Артема в політичній зраді, його не тільки виключили з депутатської фракції, а й позбавили партквитка. Але, не дивлячись на вимоги колишніх партійних колег, відмовлятися від депутатського мандата він не став. Зараз Хмельников формально залишається безпартійним, але по факту він знаходиться на стороні провладної команди.

Саме з його схвалення в сесійну залу виходять численні проекти постійного корегування міського бюджету, на яких заробляють підрядники та будівельники, пов'язані з міською владою. Попри скандали та увагу місцевих активістів та громадських організацій, позитивні висновки комісії отримують проекти виділення коштів на закупівлі за завищеними цінами, невиправдано дорогі реконструкції. Серед них, наприклад, ремонт центрального моста, упорядкування набережної й центральних вулиць Дніпра.

Ще більше запитань викликають і поповнення статутних фондів збиткових комунальних підприємств або більш ніж стомільйонні витрати на рекламу місцевої влади та особисто мера Філатова. Однак в гучних скандалах навколо цього Хмельникову завжди залишається роль другого плану.

Хмельников і узгодження з невідомої "партією"

У Дніпрі Хмельникова вважають лобістом інтересів компаній, що займаються нібито "омолодженням" дерев в місті й "прибиранням сміття в парках". Примітно, що тесть депутата очолив тендерний комітет однієї з профільних комунальних структур. Не виключено, що саме завдяки такому працевлаштуванню тестя, Артем Хмельников може жити в елітній заміській садибі в Обухівці та "безкоштовно" користуватися вельми недешевим позашляховиком "Infinity". При цьому не вносити майно в обов'язковій для депутатів декларації.

Очевидно, що за таких умов логічний зв'язок між Хмельниковім, Корбаном-Філатовим і угодами навколо міського бюджету простежується давно. Більш того, факт зустрічей Хмельникова з Корбаном в його офісі, розташованому в комплексі "Амстердам", нещодавно зафіксували журналісти Bihus.Info. За словами Хмельникова, до Корбана він їздив тому, що повинен був "узгодити питання формування місцевого бюджету".

"Це є регулярна практика зустрічей, оскільки я є головою бюджетної комісії міської ради, і… іноді необхідно погоджувати певні питання з фракцією і з партією політичною. І ми ці питання узгоджуємо, погоджуємо, обговорюємо з приводу розвитку міста", – прокоментував у телефонній розмові з журналістами Хмельников. 

Про яку фракції або партії йдеться, він не пояснив.

Боротьба за депутатські "багнети"

Борис Філатов з Геннадієм Корбаном в політичних іграх далеко не новачки. Для них така необхідність є — потрібно за будь-яку ціну і після 25 жовтня зберегти контроль над використанням багатомільярдного дніпровського бюджету. Для цього вони повинні контролювати майбутній депутатський корпус міськради.

Роль депутата Хмельникова: як Геннадій Корбан готується до захоплення ”Європейської Солідарності” в Дніпрі  - фото 3

Поки проблем немає, всі чинні депутати з більшості отримали свої шматочки бюджетного "пирога". А ось в наступному скликанні можливі проблеми — з огляду на рейтинги політичних сил, які сформують склад майбутнього міськради. Тому кожен депутатський "багнет" може виявитися вирішальним. Якщо ж майбутню фракцію "ЄС" вдасться заповнити своїми таємними прихильниками хоча б наполовину — це можна буде вважати великим успіхом. Тому навіть якщо туди не вдасться увійти Хмельникову — швидше за все, з'являться інші кандидатури.

А ось чи зацікавлені в такому розвитку подій, що несуть очевидні ризики репутації, Петро Порошенко і справжні партійці Дніпропетровщини — поки питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини